Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından tasarlanan yürütücülüğünü Prof. Dr. Yaşar Sarı’nın yaptığı “Tarımda İstihdam Sorununa Kırsal Turizm Yaklaşımıyla Çözüm Geliştirme” başlıklı projenin ön görüşmeleri İnönü Belediyesinde gerçekleşti.

Görüşmede İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt projenin ilçelerinde yapılmasından dolayı memnun olduğunu belirterek projeye gerekli olan bütün desteği sağlayacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Yaşar Sarı ve proje ekibinden Cemile Ece ve Efnan Ezenel ile Başkan  Bozkurt proje detaylarını masaya yatırdılar. Yaz döneminde gerçekleştirilecek olan proje İnönü ilçesinin ve Eskişehir’in tarım istihdamına ve uluslararası tanıtımlarına dikkat çekmesi bekleniyor.

Eko turizm, agro turizm, tarım istihdamı, kültürler arası etkileşim, ülkelerin tarım kültürü, kırsal kalkınma ve kırsal turizm gibi temalara dikkat çeken ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek olan Projeye Litvanya, Makedonya, Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerden toplam dokuz gönüllü bir gurup lideri olmak üzere on kişi katılacak. On kişilik takım Haziran 18’inde ilçeye gelecek ve Temmuz 17’ye kadar ilçede kalacak.  Projenin İnönü ilçesinin büyük katkı sağlaması ve kalkınmasını desteklenmesi için büyük bir adım olacağı düşünülüyor.

Editör: TE Bilişim