18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yıl dönümü Eskişehir’in İnönü ilçesinde bir dizi etkinliklerle kutlandı.

İlçede bulunan Cumhuriyet Meydanı’ndaki anıta çelenk konulması ile başlayan etkinlik programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Astsubay Kıdemli Çavuş Erdem Aydemir günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Konuyla ilgili İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ise yaptığı konuşmada, "Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümünü kutluyor, bu vatanı bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum" dedi.

Daha sonra İnönü Şehitliği ziyaret edilirken, görevleri başında şehit olan Polis Memuru İbrahim Gülten ile birlikte Şehit Ali İhsan Aydın’ın kabirlerinde de dua edildi. Ziyaretlerde İlçe Müftüsü Şenol Şahin tarafından şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu.

Öte yandan düzenlenen törene İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, İnönü Kaymakamı Mustafa Taş, ilçe Jandarma Komutanı Yakup İlhan, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim