AÜHM- Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası, 4-6 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl üçüncüsü yapılan etkinliğe, kendi alanında uzman birçok yerli ve yabancı konuşmacının ve projelerin yanı sıra, Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü de 7 proje ile katıldı.

 

Etkinliğe Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Nazmiye Öztürk ve öğretim elemanları Arş. Gör. Barış Derviş, Arş. Gör. Ahmet Başkan, Arş. Gör. Mustafa Özdoğan ile Endüstriyel Tasarım, Moda Tasarımı ve İç Mimarlık Bölümleri’nden de 25 öğrenci katıldı. Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında açılan stantlarda Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin 7 çalışması, prototip ve pafta olarak sergilendi. Ayrıca “Doğaltaş Tasarım Yarışması 2014” profesyonel kategorisinde 2’ncilik ödülü alan Yrd. Doç. Nazmiye Öztürk’ün “OP-ART” adlı projesi, etkinliğin "Yarışmalar Sergisi"nde sergilendi.

 

BiliSelf Projesi

 

Sarılık hastalığına yeni bir tedavi yöntemi olması açısından etkinlikte ön plana çıkan projelerden biri de “BiliSelf” adlı ürün oldu. Geliştirilen cihaz, sarılık hastalığında anne ve bebek ayrılmadan tedavi etmeyi amaçlıyor. Şarjlı çalışan BiliSelf, bebeğin sırtına yerleştiriliyor ve mor ışıkla tedavi ediyor.

 

Onur Demir 

Editör: TE Bilişim