Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile birlikte, Tepebaşı Belediye Meclis Üyeleri ile buluştu. Başkan Ataç, “İnsan odaklı ortak hedeflerimiz var. Eskişehir ve İzmir halkı da güler yüzüyle, Atatürk ve Cumhuriyet sevdasıyla birbirine çok benziyor” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, konuğu Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile birlikte, Tepebaşı Belediye Meclis Üyeleri ile bir araya geldi.

Başkan Ataç ve Başkan Tugay buluşmada, iki belediye arasındaki iş birliği ve belediyecilik faaliyetlerine ilişkin, meclis üyeleri ile görüş alışverişinde bulundu. CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç’ın da bulunduğu ziyarette iki başkan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Başkan Ataç: İş birliğimiz gelişecek

Başkan Ataç toplantıda yaptığı konuşmasında, iki kent arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam edeceğini ifade ederken, “Sevgili Cemil Başkan’ın seçildiği 2019’dan bu yana çok yoğun ilişkilerimiz oldu. Kendisi plastik cerrahı ve hekim olmamız dolayısıyla çok güzel anlaşıyoruz. İnsan odaklı ortak hedeflerimiz var. Zaman zaman karşılıklı ziyaretlerimiz oluyor ve verimli bir dostluk içinde, İzmir – Eskişehir yakınlaşması sağlanmış oluyor. Eskişehir ve İzmir halkı da güler yüzüyle, Atatürk ve Cumhuriyet sevdasıyla birbirine çok benziyor. Bu birliktelik ile sanatsal, kültürel, sosyal projeler hususunda iş birliğini geliştirerek sürdürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“Aynı güzellikleri hedefleyen insanlarız”

Başkan Tugay da Tepebaşı’nda olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederken, “Bu güzel ortamda buluşmamızı sağladığı için Ahmet Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten Ahmet Ağabey’i, belediye başkanlığındaki deneyimi, meslektaşlığımız, genel karakteri ve siyasi tavrı itibari ile bir ağabey olarak görüyorum. Yaptığı hemen her şeyden örnekleme yapmak istediğim bir insan. Kendisi ile hep iyi anlaştık. İlçe ve belediye olarak da daha yakın olmak, iş birlikleri ile bir şeyler yapmak çok daha güzel olacak. Benim ilk dönemim ve 2 buçuk yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bizler aynı yöne bakan, aynı güzellikleri hedefleyen insanlar olarak daha çok birlikte olmalıyız diye düşünüyoruz. Hekim olmamız sebebi ile de insan odaklı bir yerel yönetim anlayışımız var. Tepebaşı’nda duyduklarım, önceki ziyaretimden de gördüklerimden biliyorum ki; inanılmaz güzel işlere imza atılmış. Hepsi birbirinden özenle işletilen, bir sürü insan odaklı yerel yönetim çalışması var. Bunlar gerçekten olağanüstü, başka yerlerde pek görmediğim şeyler. Bu yüzden bir kez daha tebrik etmek istiyorum” sözlerini kullandı.

Eskişehir deyince aklınıza gelen 3 şey nedir?

Başkan Tugay gazetecilerden gelen soruları yanıtlarken, “Eskişehir deyince aklınıza gelen 3 şey nedir?” sorusunu da cevapladı. Tugay, “Eskişehir deyince aklıma ilk olarak Porsuk Çayı geliyor. Sonrasında buradaki üst düzey belediyecilik geliyor, bu her yerde örnek gösterilir ve efsane olarak anlatılır. Ben Eskişehir’in 25 yıl önceki halini de biliyorum. O günkü hali ile bugün arasındaki fark inanılmaz. Bunu Eskişehirliler daha iyi biliyor. Bir şehri, yerel yönetim anlayışı ile ne yönde değiştirebilirsiniz? Eskişehir, bu konuda dünyaya gösterilebilecek bir örnek. Benim için bir de Eskişehir deyince, Ahmet Ataç aklıma geliyor” dedi.

Toplantı, günün anısına çektirilen fotoğraf ile son buldu.

Editör: TE Bilişim