Halkevleri Derneği Eskişehir Şubesi’nin 16. Olağan genel kurulunda seçime tek liste ile giren Perihan Aslı Öğüt başkan oldu.

Halkevi binasında yapılan kongrede konuşan başkan Perihan Aslı Öğüt, bu sistemin emekçiler için, yoksulluk, yoksunluk ve şiddetten başka bir şey vaat etmediğini belirterek, Halkevlerinin insanca bir yaşam için mücadele ettiğini söyledi.

İnsanca yaşamın; yaratılan tüm zenginlikleri, emeğimizi, tüm varlıklarımızı sömüren bir azınlığın karşısında çoğunluğun, emekçilerin mücadele talebi olduğunu kaydeden Halk Evleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Perihan Aslı Öğüt, “Yalnızlık çaresizleştiriyor. Yalnızlık mutsuz ediyor. Çaresizlik sonucu intihara varan felaketlere bile neden oluyor ve ne yazık ki bu durum yaygınlaşıyor. Yalnızlık kaderimiz değil. Dertlerimiz birbirine benziyor, istediğimiz şeylerde hemen hemen aynı. O zaman yan yana gelişleri büyütmemiz lazım. Hepimizin dayanışmaya ihtiyacı var. İnsana yakışan dayanışmadır” dedi.

Halkevlerinin dayanışmanın örgütü olduğunu kaydeden Öğüt, “Uzun yıllardın nerede bir mağduriyet varsa Halkevleri dayanışma köprüsünü kurmaya gayret etti. Günü geldi deprem bölgesinde oldu, günü geldi işçi direnişine sıcak bir çorba taşıdı. Aynı zamanda şubelerimiz bulundukları yerlerde dayanışma ağı kurmaya çaba gösterdi” diye konuştu.

Halkevleri Derneği Eskişehir Şubesi’nin 16. Olağan genel kurulunda seçilen yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“Perihan Aslı Öğüt, İlhan Karataş, Pınar Çelik Arpacı, Fatma Girgin ve Soner Türkyılmaz.”

Denetim Kurulu’na; Hicran Gündüz, İzzet Emre Can ve Sibel Koca seçilirken, İlhan Karataş üst kurul delegesi oldu.

Editör: TE Bilişim