Haber: Erdoğan Ekiner

DİSK'li işçiler adına konfederasyonun bölge temsilcisi ve Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Günay Ayaz tarafından Adalar'da bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, işçilerin ücretlerinin hayat pahalılığı karşısında eridiği belirtilerek, çıkarılmak istenen vergi yasa tasarısı eleştirildi. Metal işçilerinin de katıldığı basın açıklamasında, Başkan Günay Ayaz, "Bu ücretlerle, bu vergilerle geçinemiyoruz. İnsanca bir ücret, vergide adalet istiyoruz... Ülkeyi yönetenler ekonomik krizi inkar ediyor. 'Ekonomi uçuşa geçti' diyorlar. Farat bizler için geçinmek ned gün biraz daha zorlaşıyor. Neden gençleremiz iş bulamıyor, yoksulluk engellenemiyor? Madem zenginleştik, neden üzerimizdeki vergi yükü artıyor?" vurgusu yaparak yönetenlere sorular yöneltti.

KRİZİN FATURASINI İŞÇİLER ÖDÜYOR

DİSK'in açıklamasında, "İşsizlik cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırıyor. Genç işsizler ordusu büyüyor. Büyük kentlerde her üç gençten ikisi işsiz. İşsizlerden geçinemiyoruz çığlıkları yükseliyor ve intiharlarlar artarken, işsiz gençlere ait kaynaklar işverenlere aktarılıyor. Bizler rizle boğuşuyoruz, ekonomi bakanı 'enflasyon düştü' diye övünüyor. Yıllardır büyümeden pay alamayan işçi sınıfı, zamlarla ve vergilerle krizin faturasını ödüyor. Türkiyeyi yönetenler ise Eylül 2019'dan beri yazılı olarak ne istediyse yapıyor. Biz işçi sınıfı vetüm emekçiler olarak BU sefalet politikalarını kabul etmiyoruz" görüş ve eleştirilerine yer verildi.

"TÜM İŞÇİLERİ MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ.."

Disk Bölge temsilcisi Günay Ayaz tarafından yapılan açıklamanın son bölümünde ise "İnsanca ücret, vergide adalet mücadelesini için bizler işyerlerinde, sokaklarda, meydanlarda mücadelemizi sürdüreceğiz. Zamlara dur, demek için, insanca yaşanacak bir ücret için, vergide adelet için, örgütlü örgütüz tüm işçileri ve tüm emekçileri, işsizleri,gençleri, kadınları, tüm halkımızı Türkiye'in dört bir yanında DİSK'in bu mücadelesine güç vermeye çağırıyoruz.." çağrısı dile getirildi.

Editör: TE Bilişim