Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, düzenlenen bilgilendirme toplantıları kapsamında 2002 yılında faaliyete geçirilen ilk belde evlerinden biri Batıkent Belde Evi’nde kadınlarla bir araya geldi.

Etkinliğe Başkan Ataç’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, Batıkent Mahalle Muhtarı Musa Kılınç ve çok sayıda Batıkent sakini kadın katıldı. Ataç burada Tepebaşı Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeleri görseller eşliğinde kadınlara anlattı. Su Sporları Merkezi, Yaşam Köyü ve Alzheimer Konukevi, Yunus Emre Spor Tesisleri, İbrahim Ethem Kesikbaş Montaj Atölyesi, Gökkuşağı Kafe gibi konularda bilgiler veren Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi’nin sağlık, spor, sosyal ve kültür-sanat alanındaki çalışmalarından ve temiz enerji projelerinden de bahsetti. Toplantıda İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası’ndan da söz eden Ataç, "İnsanlara imkan verirseniz her şeyi yapabilirler. Özellikle gençlerimizin meşgul olabileceği güzel projeler üretmek gerekli. Örneğin Venezuela’da sokak suçlarının arttığı bir dönemde, çocukları müziğe yönlendirdiler ve büyük bir orkestra kurdular. Şimdi Venezuela’da 850 bin kişi enstrüman çalıyor. Buna benzer olarak biz de çocuk senfoni orkestrası kurduk. Daha 10 aylıkken İstanbul’da konser verdiler. Bazı çocuklarımız ilk kez İstanbul’u gördü, denizi gördü. Şimdi 3 tane büyük orkestramız var, 800 kişi oldular. Belçika’ya gittiler, orkestramız sosyal bir proje olmasına rağmen orada 3. oldular, ardından Fazıl Say ile çaldılar. Geçen sene 26 çocuğumuz konservatuvarı kazandı. Bu bir başarı hikayesidir" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Ataç, kadınlardan gelen soruları yanıtladı. Ataç soruları yanıtlarken, "Lütfen eksikleri bize iletin. Bizim göremediğimiz noksanları siz görebilirsiniz. Karşılıklı fikir alışverişi ile daha başarılı oluruz" diye konuştu. Soru ve görüşlerini Başkan Ataç’a ileten kadınlar, buluşma ve belediye çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Etkinliğin ardından Başkan Ataç ve toplantıya katılan kadınlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim