HDP İl örgütü önce, Eskişehir İsmet İnönü Caddesi (Doktorlar Caddesi)inde kitlesel basın açıklaması yaptı daha sonra Adalar mevkiinde başta Soma ve Reyhanlı’da  yapılan kıyımları ve ölümleri içeren fotoğraf sergisi açtı.

HDP İl örgütü adına açıklama yapan Gürsel Şenşafak,  Soma’da meydana gelen iş katliamında yaşamlarını yitiren işçilere rahmet ve alilerine başsağlığı, sabır ve yaralı madencilere acil şifalar diledi.

Şenşafak, daha fazla kar uğruna emekçilerin yaşamlarını önemsemeyen insanlık dışı sömürü sistemine ve çalışma koşullarını artık yeter dediklerini söyledi.  Her ay karnını doyurabileceği, kredi borçlarını ödeyebileceği bir gelir için çabalayan emekçilerin ‘kaza’ denilerek canı alındığını belirten Şenşafak, “Bugün Türkiye’de her ay ortalama 100-120 işçi ve emekçi hayatını üretim sürecinde yitiriyor. Maliyetleri düşürüp, karlarını arttırmak için insan canından beslenen sermayeye ve bu göz yuman devlete artık yeter diyoruz” dedi.

Sermaye ve siyasi iktidarla işbirliği yapan, insanlık dışı koşullarda çalışılmasına göz yuman sendikalara da hayır dediklerini belirten HDP Eskişehir İl Örgütü adına konuşan Gürsel Şenşafak şunları söyledi:

“Emekçilerin canlarını tehlikeye atmadan insanca, çalışabilmeleri ve iş cinayetlerinin önlenmesi için, başta taşeron sistemi olmak üzere düşük ücretli, güvencesiz ve esnek çalışma düzenini durdurmaya çağırıyoruz; iş cinayetlerinin her düzeydeki sorumlularının derhal yargılanmasını istiyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim