Uluslararası ve Ulusal bir çok Belgesel ve kurmaca filme ev sahipliği yapan festivalin teması Barbarlığa Karşı Umut Öyküleriydi.  Festival bu yıl toplam 11 farklı salonda yüzlerce izleyici ile buluştu. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi, Adım Sanat, Adalar Sanat Atölyesi, Büyükdere Halk Merkezi, Emek Halk Merkezi, Orhangazi Halk Merkezi, Büyükdere Gençlik Merkezi, Yenikent Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği, Eskişehir Eğitim Sen ve Odunpazarı Kent Konseyinde sinemaseverlerle buluştu.
Barbarlığa karşı söyleyecek çok sözü olan festivalde Transfobiyi, toplumun ikiyüzlülüğünü eleştiren Oyuncu Zeynep Esmeray’ın yazıp sahnelediği “Cadının Bohçası” oyunu, RüzgarBuşki’nin #direnAyol belgeselinin ardından Adım Sanatta izleyicilerle buluştu. Güldürürken, bir o kadarda düşündüren bu “çok kişilik” interaktif gösteriyi seyirciler ayakta alkışladı.
Gönüllü emeğiyle yarışmasız, ücretsiz ve sponsorsuz gerçekleşen festivalin bu yıl ki düzenleyici ve destekleyici kurumları ise DİSK, KESK, TTB, TMMOB İKK, Kristal-iş, Halkevleri, Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Adım Sanat, Baca: Günce Sanat Topluluğu, Yaşam Bellek Özgürlük Derneği ve Öğrenci Kolektifleriydi. 

Editör: TE Bilişim