Kristal İş Sendikası Eskişehir Şube başkanı Erdal Akyazı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Greve tevessül edenleri OHAL’i bahane ederek grevleri engelledik” sözünü  tepki göstererek “Hani OHAL halkı etkilemiyordu” diye sordu?

AK Parti’nin 2002 yılında halktan oy isterken devleti halkla barıştıracağını, kimsesizlerin kimsesi olacağı, vergi indirimlerine gideceği gibi vaatlerle iktidara geldiğini hatırlatan Akyazı, “Peki iktidarı boyunca verdiği sözleri işçi sınıfı için tuttu mu? Birkaç örnekle hatırlatayım kararı kamuoyu versin. İktidarları boyunca 9 adet ekonomik paket açıkladılar. Bunlar vergi afları bölgesel teşvikler işçilerden kesilen işsizlik ödeneklerinden adı işsizliği azaltacağız diye çalışırken işçiden kesilen parayı işsiz kaldığı zaman kullanamazken İŞKUR üzerinden işverenlere fabrikalarınıza işçi alıp çalıştırın parasını ben vereyim deyip, işverenler işçiden kesilen parayı hükümet eliyle kadrolu işçisine iş tehdidi olarak kullanıyor” dedi.

Sosyal Sigortalar ve Gene Sağlık Sigortası Kanunun uygulaması ile ücretlerin dışında kalan ikramiye ve diğer sosyal haklardan prim kesilmesine gidildiğini ve bordrolu çalışanlara zorunlu hayat sigortası getirildiğini kaydeden Kristal İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı şunları söyledi:

“OHAL çıkarken sadece terörle mücadele edeceğiz. Halkımızın yaşantısında hiçbir kısıtlama olmayacak diye açıklamalar yapıldı. Gelinen noktada Cumhurbaşkanımız işverenlerle yapmış olduğu toplantılarda işverenlere ‘OHAL kalkması gerekiyor diyorsanız bu bizi üzer. Greve tevessül edenleri OHAL’i bahane ederek grevleri engelledik daha ne istiyorsunuz’ diyor. Hani OHAL halkı etkilemiyordu. Sendikalı olan işçi sınıfı toplu iş sözleşmelerinde daha iyi bir yaşam için vermiş olduğu mücadelede grev hakkı elinden alınarak yok sayılması. Daha çok açlık ve yoksullukla baş başa bırakılmıyor mu? Hani ezilenin ve yoksulun yanında olunacaktır.

Demek ki hepsi söylevde.                                                           

İşçi sınıfı bu yapılanları unutmamalıdır.”

Editör: TE Bilişim