1 Mayıs İşçi sınıfının birlik, beraberlik, mücadele ve dayanışma günü nedeniyle 1 Mayıs 2018 Salı Günü;  işçiler, emekçiler bayramını Sıhhiye Meydanı'nda kutlayacak.

Eskişehir’de DİSK, KESK, TMMOB ve Eskişehir-Bilecik Tabip Odası’nın  düzenleme kurulu olduğu kutlama öncesi , sendikalar, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri, siyasi partilerin oluşturduğu kortej Aytaç Caddesi başında  bir araya gelecek.

Burada yürüyüşe geçecek olan işçi-memur, esnaf, çiftçi vatandaşlar Sıhhıye Meydanı’na kadar yürüyecek. Pankart, döviz ve kuruluşların amblemlerin taşınacağı kortej renkli görüntüler oluşturacağı vurgulandı.

Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak mitingde günün anlamını içeren ve ülkenin son durumunu içeren konuşmalar yapılacak. Konuşmalar sonrası Ayrık Otu grubu bir konser verecek. Mitinge katılanlar türkü söyleyecek ve halaylar çekecek.

Türk İş kitlesel basın açıklaması yapacak

Türk İş'e bağlı işçi sendikaları da, 1 Mayıs işçi bayramımızı özelleştirme sürecinde olan 14 Şeker Fabrikasına dikkat çekmek adına 1 Mayıs günü saat 10.00'da Opera binası mevkiinde toplanıp oradan yürüyerek  Şeker Fabrikası'na gidecek. Burada kitlesel basın açıklaması yapılacak.

Editör: TE Bilişim