Eskişehir'de 1965 yılından bu yana faaliyet gösteren Zeytinoğlu grubuna ait Entil, Hapalki, Tarkon işyerlerinde çalışan işçilerin hakları için verdiği mücadele sürüyor. Disk Birleşik Metal İş Sendikası Eskişehir Şube yöneticileri ve temsilcileri fabrika yönetimi ile yaptıkları görüşmede bir sonuç çıkmaması üzerine işten atılan işçilere işyerinde kısmi olan üretime devam eden işçiler de destek vererek fabrika önünde sorunun çözülmesi için direnişe başladılar. Burada bir konuşma yapan Disk Birleşik Metal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Arı, "Bu işletmelerde sendikamız üyesi işçiler dört aydır ücret alamıyor. Ayrıca bu işletmelerde Eylül ayı başından itibaren üretim yapılmıyor. Yaklaşık 500 işçi, aileleriyle birlikte büyük mağduriyet yaşıyorlar.

Kamuoyuna sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde iktidar partisinin il binası önünde derdimizi anlatmaya çalıştık.

Yine geçen hafta İstanbul'da TMSF önünde genel başkanımızın da katıldığı basın açıklaması yaptık. Bugün de Entil, Hapalki, Tarkon işçilerinin mağduriyetini ortadan kaldırmak alacaklarımızı almak için buradayız, paramızı istiyoruz. Paramızı alıncaya kadar buradan ayrılmayacağız. Bir kez daha tüm yetkililere sesleniyoruz. İşçilerin yaşadığı sorunların sorumlusu biz değiliz. Sorunu işçler yaratmadı. Herkes üzerine düşen sorumluluğu almalıdır. 500 işçi ve ailesinin mağduriyeti artık son bulmalıdır. Biz sendika olarak sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz"dedi.

Editör: TE Bilişim