Kristal İş Sendikası Genel Merkez’in Eskişehir Şubesi yönetim kurulunu ‘geçici görevden alma’ kararına karşı işçiler ‘demokrasi nöbeti’ ile tepki gösterirken bugünde yapılan açıklamada “Hak, hukuk ve adalet” istediler.

Sendika binasında yapılan basın açıklamasında konuşan Kristal İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı, bir süredir Sendika genel merkezi ile Eskişehir şubesi arasında devam eden uyuşmazlık hakkında Eskişehir kamuoyunu bilgilendirmek için  bu açıklamayı yapmak durumunda kaldıklarını söyledi.

Kristal İş Sendikası’nın; 1965 yılında kurulduğu günden bu tarafa Demokrasinin ve Hukuk Devletinin yılmaz savunucusu, emekçilerin sarsılmaz bir kalesi olduğunu belirten Kristal İş Sendikası Şube Bakanı Erdal Akyazı şunları söyledi:

“Ana Tüzüğünde de ifadesini bulan bir şekilde sadece Ülkenin ve devletin değil; sendika içi Demokrasinin de hayat bulmasını, üyelerinin kendine güvenen, her alanda Demokrasiye inanan ve isteyen bir yapıda olmasını arzu etmektedir.

Ancak bir süredir Ana tüzüğe rağmen, Genel Başkanlık makamında bulunan Bilal Çetintaş tarafından kendi şahsi emellerine alet edilmek istenmektedir.  Kurum içerisinde herkesin ve her bölgenin kendisine biat etmesi için Sendikamız Kristal-iş’i ve onun iç örgütlülüğünü bozmaya çalışmakta ve tam bir kaos ortamına sürüklemektedir.

Bilal Çetintaş Kasım 2019 da bütün işyerlerimizde toplanan  İşyeri temsilciliği ve şube seçimleri yapılması taleplerini sümen altı ederek Eskişehir işçisini yok saymıştır. Bu bağlamda Bütün  uzlaşma çabalarımıza rağmen, Eskişehir işçisinin gücünden ve birliğinden korkarak, şube yönetim kurulumuzun taleplerini de hiçe saymak istemiştir. Şube Yönetim Kurulumuz 15 ocakta Yasalar ve Ana Tüzüğümüzün “ söz ve karar tabanın olacaktır” hükmü gereği, seçim kararı almıştır.

Eskişehir Şube Yönetim Kurulumuzun seçim kararını “disiplinsizlik” olarak göstermek isteyen Bilal Çetintaş, Genel merkez Yönetim Kurulunu ve Genel Merkez Disiplin Kurulunu O günden bu yana baskı altına alarak¸Disiplin Kurulu Kararı ile Eskişehir Yönetim Kurulumuza geçici olarak görevden el çektirmek istiyor.  Sendikamızın kurulu gücünü 16 yıl aralıksız kullanan Bilal Çetintaş, bu güçten o kadar zehirlenmiş ki bu Ülkenin hala bir Hukuk Devleti olduğunu ve Mahkemeleri bulunduğunu unutmuş gözüküyor.

1999 yılından bu tarafa işi, ekmeği ve örgütü için mücadele eden Eskişehir işçisi ve seçilmiş yöneticileri olarak bu hukuk tanımazlığa pabuç bırakmayacak;  her türlü mücadeleyi  (Eskişehir emek ve demokrasi güçlerinin de destekleri ile) vermekte kararlı olduğumuzu  bildirmek istiyoruz.

Sendikamız Kristal-iş bundan önce olduğu gibi, Bilal Çetintaş yönetiminden sonra da ; İşçi haklarının, Demokrasinin ve Hukuk Devletinin yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir.”

                                                                                                                                                                 

Editör: TE Bilişim