Emek Gençliği Merkez Yürütme Kurulu üyesi Barış İpek, yaptığı basın açıklamasında, her 19 Mayıs’ta gençlik gelecek diye nutuklar atıldığını belirterek “Biz gençler Soma’da 19 yaşında bir gencin kömür gözlerinde  nasıl bir gelecek beklediğini görüyoruz. Sermaye hükümetleri kutularda milyonlar saklayarak kendi geleceğini garanti altına alırken bize Soma madenlerinde ölmek düşüyor” dedi.

Yasta olduklarını ve yası paylaşacaklarını belirten İpek, her ay onlarca işçinin arkasından yas tutmamak için hesap sorulacağını, sorumluların yargılanana kadar, özelleştirme ve taşeronlaşma durdurulana kadar, köle gibi çalışmadan eğitim alacakları koşullar sağlanana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

“Hükümet bütün çalışma yaşamını sermayenin ihtiyaçlarına göre yapılandırmıştır. Katilleri korumuştur çünkü daha fazla kâr etmek için işçilerin katli vaciptir!” diyen Emek Gençliği Merkez Yürütme Kurulu üyesi Barış İpek, “İşsizlik ve geleceksizlik kıskacında milyonlarca genç, ağır çalışma koşullarında güvencesiz çalışmak zorunda bırakılmıştır! Hükümete göre üniversite mezunları iş bulacak diye bir şey yoktur. O zaman geriye hangi seçenek kalmaktadır? Daha az ücretle daha kötü koşullarda çalışmak için yarışan milyonlar! İşte AKP’nin ve diğer sermaye partilerinin öve öve bitiremediği yeni nesilleri böyle bir gelecek beklemektedir. İnsanca bir yaşam, güvenceli iş, parasız, bilimsel, demokratik eğitim ve güvenli bir gelecek istiyoruz” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim