İşçi ve kamu emekçileri sendikaları ile meslek örgütü ve dernek yöneticileri Eskişehir Paşabahçe işçilerine, Kristal İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı’da destek vererek sendika genel merkezin işçinin iradesine saygı duymasını istediler.

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan yaptığı konuşmada Eskişehirkamuoyunun’nun Kristal İş Şube Başkanı ve yönetim kurulunun ‘hukuksuzca’ genel merkez Disiplin Kurulu’nca görevden el çektirilmesi tartıştığını belirterek, “Yargı Erdal Akyazı hakkında son sözü söyledi. Fakat şube yönetim kurulu hala aktif görevde değildir. Mahkeme kararı ellerine ulaşmadığı Grekçesiyle Erdal Akyazı’nın şubeye girmesini engellemektedir” dedi.

Sendikaların güç kaybettiği, sendikal krizin derinleştiği ve sermaye karşısında işçi sınıfının kazanımlarının tek tek ortadan kalktığı bir dönemde Kristal İş Sendikası Genel merkezinin temel amacını merak ettiklerini belirten Alkan, “Sendikal otokrasiyi her şeyin önüne koyan kişisel ikbal peşinde koşan kısaca koltuklarını korumak için makyavelistçe hareket edenlere diyoruz ki sandıktan korkmayın. Israrınız ve uygulamanız hukuksuz olduğu kadar anlamsızcadır. Sizlerin Bizans oyunlarınız sendikal örgütlülüğe zarar vermenin ötesinde değildir” diye konuştu.

“Sizlerin,İşçilerin karşısındaki bu cesaretini sermaye karşısında işveren karşısında neden göremiyoruz” diye soran Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan şunları söyledi:

“2003 direnişini yaratan ruh sendikasını o gün nasıl sahip çıktıysa bugünde haksızlık ve hukuksuzluk karşısında da aynı bilinç ve direngenlik ile karşı duracaktır. Biz Eskişehir’deki emek örgütleri odalar ve dernekler olarak Kristal İş Şube yönetim kurulunun sonuna kadar yanındayız. Aynı Paşabahçe grevindeki gibi, 1 Mayıs meydanlarındaki gibi yan yana omuz omuzayız. Son kez Kristal İş Genel Merkezine sesleniyoruz; İşçinin iradesine saygı duyun sendikal demokrasiyi işletin sandıktan korkmayın.”

Editör: TE Bilişim