Esgazete’ye gelen mektupta İşkur çalışanları taleplerini dile getirdi. Mektupta, “Ücret eşitsizliği son bulmalı, çalışma barışı kurumda tekrar sağlanmalıdır. Tüm iş ve meslek danışmanlığı belgeli memurlar iş ve meslek danışmanlığı kadrosu bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Çalışma Bakanlığı ilgili kurumlarından olan İş Kurumu işverenle işsiz arasında çok önemli bir noktada bulunuyor.

İş Kurumu personeli işsizliğin önlenmesinde azaltılmasında işverenle-işsizin buluşmasında etkin rol oynarken ; vasıfsız iş bulamayan vatandaşımıza mesleki eğitim verilmesinde dezavantajlı iş bulamayan kişilerin toplum yararına programlara yerleştirilmesinde kamu kurumlarına personel gönderilmesinde istihdam teşviklerinin uygulanmasında işsiz kalanlara işsizlik fonundan maaş ödenmesinde ve daha pek çok alanda hizmet veriyor.

İş Kurumunda çalışmak başka bir kurumda çalışmaya benzemez. İş Kurumunun kapısını çalan vatandaşımızın çoğu işsizlik psikolojisiyle öfkelidir, üzgündür, umutsuzdur… Kimi zaman öfkesini dindirirsiniz, kimi zaman dert ortağı olursunuz , çoğu zamanda umut ışığı…

Karşınızdakini dinlerken kimi zaman kendi derdinizi unutursunuz kimi zaman evde hasta çocuğunuzu, geçinme derdinizi… Bazen arkadaş olursunuz bazen de evlat kuruma gelen vatandaşınıza.

İşte bu duygularla çalıştığımız bu kurumda maalesef ki çalışanlar aynı vasıflara sahip oldukları halde aynı işi yaptıkları halde farklı kadrolar farklı unvanlar nedeniyle maaşlarının arasında uçurum farklar var.

Yan yana aynı masalarda çalışan aynı iş yapan aynı hedefe ulaşmak için istihdamın arttırılmasına istihdamın korunmasına emek veren tüm İşkur personeli bu ayrımcılığın ortadan kalkması için, çalışma barışının sağlanması için devlet büyüklerinden destek bekliyor.

İş Kurumu tüm birimleriyle bir bütündür. Her birim bu bütünün vazgeçilmez parçalarıdır. Bu kurumun her personeli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın başkanlığında ilan edilmiş İstihdam Seferberliği için emek vermiş-vermeye de devam etmektedir.

2023 hedeflerine ulaşabilmek için; istihdamı arttırabilmek için; işsizliği azaltabilmek için; işgücünü nitelikli hale getirebilmek için; kurs açan, iş başı eğitim programı yapan, toplum yararına programları yöneten, işsizlere işsizlik ödeneği ödeyen, ücret garanti fonu, kısa çalışma, yarım çalışma işlemlerini yapan, kamu taleplerini açan, tahkikatlarını yapan, teşvikleri uygulayan, anlatan, kontrollerini yapan her personelimiz değerlidir.

Tüm yaptığı iş ve işlemlerle; iş ve meslek danışmanlığı kadrosunda çalışanla bir bütünü oluşturan aynı vasıflara sahip tüm memurların hakkıdır. İş ve meslek danışmanlığı kadrosu, memur-danışman arasında ikiliğe son verilmelidir. Elsiz kol, parmaksız ayak nasıl eksikse bu iki kadroda birbirini tamamlayan istihdam seferberliğinin vazgeçilmez iki neferidir. Ücret eşitsizliği son bulmalı, çalışma barışı kurumda tekrar sağlanmalıdır. Bu konuda devlet büyüklerimizin yaşadığımız mağduriyeti gidereceğine inanıyoruz. Tüm iş ve meslek danışmanlığı belgeli memurlar iş ve meslek danışmanlığı kadrosu bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim