Yeni Mesaj Gazetesinin düzenlediği "İslam Dünyasını Kuşatan Fitneler ve Tevhidin Merkezi Ehl-i Beyt" konulu panel hafta sonu Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Konferans Salonunda yapıldı.

Yeni Mesaj gazetesinin baş yazarı Selim Kotil, gazeteci  yazar Orhan Dede, ve Av.Hakan Gülerdi.

Paneli Eskişehir Barosu avukatlarından Av.Fahri Gürgenburan yönettiği panelde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün geçmişi ve yaşantısı hakkında yıllardır yapılan yalan yanlış bilgiler ve oyunlar konuşmacılar tarafından ispatlı kaynaklı ve dahi belgeleriyle birlikte gözler önüne serildi.

Panel konuşmacılarından Gazeteci Yazar Orhan Dede Osmanlı arşivlerinden bulup çıkardığı Mustafa Kemal Atatürk'ün seyyit soyundan geldiğinin belgesini gösterdi. Dede'nin; kaynaklarıyla ortaya koyduğu İngilizlerin himayesinde kurulup büyütülen delilleriyle hiç bir şüpheye mahal verilmeyen Nakşibendilik hakkında ki açıklamaları dikkat çekiciydi.

Diğer panelist Selim Kotil Beyin Ehl-i Beyt ile ilgili Kuranı Kerimden aktardığı bir çok ayet  konunun önemine vurgu yaptı. Ehl-i Beytle ilgili bir çok gerçeğin saklandığı, yazılmadığı günlerin artık geride kaldığını belirten Kotil, Prof.Dr.Haydar Baş Beyin kaleme aldığı On iki imamın hayatını içeren Ehli Beyt külliyatını referans alan bir konuşma yaptı.

Hukukçu Yazar Av.Hakan Güler konuşmasında anayasa ve yaşam hakkı vurgusunun altını kalın çizgilerle çizerek bu coğrafyada birlik ve  beraberlik ve dahi kardeşlik içinde yaşamanın dışında başka bir seçeneğin  bulunmadığını söyledi.

Panelin son konuşmacısı Yeni Mesajın Baş yazarı Muharrem Bayraktar,

ülkemizin sıcak gündemini çok geniş perspektiften anlatarak Anadolu coğrafyasında geçmişten bugüne kadar oynanmakta olan iç ve dış oyunlardan tutunda yakın coğrafyamızda yaşanan gelişmeleri izleyicilerle paylaştı.

Editör: TE Bilişim