İşten atılan Kenan Güngör ve Sinan Yerde işlerini geri alabilmek için İstanbul’dan başlattıkları yürüyüşünün 6. Gününde Eskişehir’e geldi.

Taşeron işçilerin kadroya geçmesiyle Zeytinburnu Belediyesi’ndeki işinden ihraç edilen Kenan Güngör ve Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden ihraç edilen Sinan Yarde isimli iki emekçi, işlerini geri alabilmek için İstanbul’dan Ankara’ya 6 gün önce yürümeye başladı.

Eylemlerinin 6’ıncı gününde Eskişehir’de basın açıklaması yapan Kenan Güngör, 180 gün önce ihraç edildiği işini geri alabilmek için başvurduğu mahkemeler ve hukuki incelemeler sonucu haklı bulunmalarına rağmen işlerini geri alamadıklarına dikkat çekti. 21 sene boyunca kamuya hizmet vermesine rağmen birdenbire işten çıkarılmasının doğru olmadığını belirten Güngör, bütün adli ve fiili çabalarına rağmen işlerine iade edilmemelerinin haksızlık olduğunu ve çaresizlik içerisinde bırakıldıklarını ifade etti.

Bu hukuksuzluğun sadece kendilerine değil, tüm emekçilere yapıldığını iddia eden Güngör, “1 Ekimde TBMM önünde olmak üzere İstanbul’dan yola çıktık. Bugün altıncı günümüz ve Eskişehir’deyiz. Bu haksızlığı, hukuksuzluğu tüm Türkiye’ye anlatmak için 6 gündür birçok ilde gösterdiğimiz direnişlerle Eskişehir’e ulaştık. Buradan şunu söylemek istiyoruz. Bu haksızlıklar bitmelidir. Bu adaletsizlikler bitmelidir. Bu haksızlıklar ve hukuksuzluklar sona ermediği sürece fiili, meşru ve demokratik bütün mücadelelerde ve eylemlerde bulunacağız. Çünkü haklıyız, kazanacağız ve asla itaat etmeyeceğiz. Biz halkın memuruyuz” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’DE BİR KORKU İMPARATORLUĞU KURULDU’

Kendileri gibi haksızlığa uğrayan ve aylardır işlerini geri almaya çalışan birçok işçinin olduğunu eylemlerine başladıklarından beri çoğu ilde gördüklerini vurgulayan Güngör, mevcut iktidarın büyük bir hukuksuzlukla hareket ettiğini ve işçiler olarak uygulanan politikalara güvenmediklerini belirtti. Hukukun, adaletin ve anayasaya dair ne varsa hepsinin ayaklar altında olduğunu iddia eden Güngör şunları söyledi:

“Artık dayanacak gücümüz kalmadı. 180 gündür açız ve hukuksuzluğu, adaletsizliği anlatmak için Ankara’ya yürüyoruz. Bugün de Eskişehir’deyiz. 1 Ekimde TBMM’nin önünde bir basın açıklaması düzenleyeceğiz. Biz korku imparatorluğunu yıkmaya çalışıyoruz. Korkmadığımızı, haklı olduğumuzu gittiğimiz bütün meydanlarda anlatıyoruz.  Öfkemiz çok büyük. Öylesine büyüdü ki artık patlayacak durumda.”

Editör: TE Bilişim