Çevre Derneği Başkanı Doçent Doktor Güner Sümer, son günlerdeki terör olaylarına dikkat çekerek terör olaylarını lanetlediklerini ve biran önce sonlandırılmasını istedi.

16 Ağustos 2015 günü yaptıkları kültürel gezisinde Mudanya  Müzesi’ne ziyaret ettiklerini belirten Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, “Müzede dikkatimi çeken; Mudanya Antlaşmasını imzalayan İngiliz, İtalyan, Yunan Generallerinin mumya heykeli 1.80 metre boyunda yapılmışken Türkiye adına antlaşmayı imzalayan Sayın İsmet İnönü’nün mumya heykeli 1.40 metre boyunda cüce insan gibi yapılmış” dedi.

Bu olayı  dernek üyeleri olarak yadırgadıklarını belirten  ve Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı’na Mudanya Müzesi Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunan Sümer şunları söyledi:

“Zafer Bayramını kutlayacağız. Bu savaşlar kolay kazanılmadı. Binlerce şehit verildi. Bu şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıkılmalıdır. Ayrıca, Kurtuluş Savaşı’nı yapan başta yüce Atatürk ve Silah arkadaşları ; Sayın İsmet İnönü’yü, Sayın Fevzi Çakmak’ı, Sayın Kazım Karabekir’i ve diğer arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.”

 

 

Editör: TE Bilişim