İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik saldırısına bir tepkide DİSK-Birleşik Metal İş Sendikası’ndan geldi. Şube Başkanı Ahmet Arı, Nakliyat İş Şube Başkanı  Ali Özçelik, DİSK- Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner ile birlikte düzenlediği basın toplantısında İsrail’in Gazze’deki saldırılarını kınadı.

Başkan Arı  70 yıl önce başlayan felaketin sürdüğünü ifade ederek, “15 Mayıs Nakba yani Büyük Felaket günü olarak anılmaktadır. Bu felaket  70 yıldır her gün sürmektedir. Henüz bundan birkaç gün önce Filistinlilerin Toprak Günü kapsamında sürdükleri barışçıl  eylemler sırasında İsrail askerlerinin ateş açması sonucu aralarında 5 çocuğunda olduğu 30’dan fazla Filistinli yaşamını yitirdi. Bu sene de tam da Nakba’nın 70. yılında ABD emperyalizmi  bölge halklarının arasına  daha da fazla düşmanlık  ve daha fazla kan ekmeye yeminliymişçesine Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’a taşıyacağını duyurdu. Bunun içinde 14 Mayıs tarihini seçti. Siyonist İsrail’in işgalini tanımak anlamına gelen ve uluslar arası hukuka da aykırı olan bu tavrı kınıyoruz” dedi.

Türkiye,İsrail ilişkilerine değinen Başkan Arı, “Son dönemlerde hükümet İsrail ticaret hacmini tam 5 katına çıkardı. 1 milyar dolar olan İsrail- Türkiye ticaret hacmi 2014’te 5 milyar 832 milyon dolar ile tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. 2017 sonu itibariyle ise İsrail- Türkiye ticaret hacmi 4 milyar 914 milyon Euro olarak gerçekleşti.  Türkiye’deki bugüne kadar siyasi iktidarlar bir yandan halkımızın Filistin halkına yönelik haklı dayanışma duyguları suistimal ederken bir yandan da Filistin halkına yönelik katliamlara, baskılara ve hırsızlıklara ortak olmaktadır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim