Kovuşturma, soruşturma ve diğer ceza davalarında danışmanlık hizmeti sunmaktayız. Ceza davalarında En iyi İstanbul ceza avukatı sanığın, mağdurun veya müştekinin savunmasını üstlenir ve onun haklarını hukuka ve kanunlara uygun şekilde savunur. Ceza davalarında mağdur veya müştekinin hakkı kanunlara uygun ve doğru biçimde savunulmadığında hak kayıpları yaşayabilir. Bu tarz durumların yaşanmaması için profesyonel destek alınmalıdır.

Ceza hukuku suç ve ceza kavramlarını inceleyen bir kamu hukuku dalıdır. Genel ve Özel ceza hukuku olarak ikiye ayrılır. Ceza hukukunun en önemli iki ilkesi ; suçta ve cezada kanunilik ilkesi ve suçta ve cezada kusur ilkesidir.

Ceza Avukatı Hangi Davalara Bakar?

Hukuk sistemi, haklarımızı koruyan kuralların bir bütünüdür. Ceza hukuku da bir bütünün bir parçasıdır. Ceza hukukunun amacı insanlar arasındaki ilişkileri düzenleyerek toplumun refah seviyesini yükseltmektir. Ceza avukatları cinayet, dolandırıcılık, hakaret, uyuşturucu ve hak mağduriyeti davalarına bakarlar.

Ceza Hukukunda Avukatın Önemi

Ceza hukuku davalarında avukatlar; sanığı, mağduru, suçluyu, şüpheliyi, suçtan zarar göreni ve suçtan sorumlu olan kişi ve şahısları temsil ederler. İnsanın en temel haklarından biri olan özgürlük hakkının savunulması bakımından güçlü ve kanunlara uygun temsil edilmesi son derece önemlidir. Hak etmediği bir yaptırımla veya haksız yere yaptırımla karşılaşan kişi için maddi ve manevi zorluklar doğmaktadır. Bu nedenle de Yanardağ Avukatlık bünyesinde çalışan alanında uzman ceza hukuku avukatıyla çalışmak çok önemlidir. Siz de bu durumları yaşamamak için deneyimli, uzman ve kanunları takip eden Pendik Ceza Avukatı kadromuzla iletişime geçmelisiniz.

Ceza Avukatı Ücretleri Ne kadardır?

Ceza avukatı ücretleri davadan davaya değişiklik göstermektedir. Avukatın deneyimi, dava sürecinin uzunluğu, suçun niteliği gibi birçok faktör davanın ücretini etkiler. Ceza hukuku alanının genişliği ve zorluğu nedeniyle bu alanda tecrübe kazandıkça da avukatlık ücretleri değişmektedir.

Sizi en iyi anlayan ve size en iyi çözümleri sunan uzman ekibimizle iletişime geçin ve davalarınızda sizi en iyi şekilde savunacak Yanardağ Avukatlık ve Hukuk Bürosu ekibimizle tanışın.

Editör: TE Bilişim