25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde Eskişehir CHP Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Yaprak Eryılmaz açıklama yaptı.

Türkiye’de kadınların her gün şiddete, tacize ya da tecavüze uğradığını ifade eden Eryılmaz, “Şiddet o kadar arttı ki maalesef artık medyada sıradan vaka gibi yer buluyor. Her sosyal kültürel çevreden ünlü ya da ünsüz toplumun her kesiminde kadına yönelik şiddete tanıklık ediyoruz. Kadınlarımızın uğradığı şiddetin sebebini çeşitli bahaneler ile yine kadınlarımızın üstüne atmaya çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Sokaklarda yürümemiz, kahkaha atmamızı iffetsizlik sayanlarla, uğradığımız taciz ve tecavüzlerin sebebini giydiğimiz eteğin boyu ile açıklayanlarla, cinsel yönelimlerimiz ve kimliğimize göre ölümü reva görenlere karşı bizim mücadelemiz” ifadelerini kullandı.

Kadına şiddetin ortadan kalkması için, daha aydınlık bir Türkiye için İstanbul Sözleşmesinin tüm maddeleri ile uygulanmasını isteyen Yaprak Eryılmaz, “Kadına karşı her türlü şiddetin önlenmesi için yeni politikalar üretmek, verilen cezaların caydırıcı olmasını sağlamak ve iyi halden dolayı cezaları hafifletmekten vazgeçmek zorundasınız. Kadına yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın da üstesinden gelecek olan yine biz kadınlar olacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim