Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Isı Cihazları Fabrikası’ndan işten atılan 36 gündür direnişte bulunan işçiler bu kez şehir merkezine inerek, Valilik alanında açıklama yaptı. 
Sendika binasında toplanan ICF işçileri daha sonra Vardar İş Merkezi önünde demokratik kitle örgütleri, siyasi parti yöneticileri ile buluştu. Daha sonra Valilik alanına yürüyen işçiler burada yaptıkları açıklamada işten atılan işçilerin kültür şehri ve ülkenin neresinde olduklarını sordu?
Atılan işçiler adına konuşan Büşra Akar Demir, ICF Ankastre fabrikasında çalışan işçiler olarak anayasal haklarını kullandıklarını ve DİSK Birleşik Metal İş’e üye olduklarını ve bu nedenle önce 2 sonra da 10 arkadaşının işten atıldığını söyledi. 
 İstediklerinin han, hamam, gemi, yat , kat olmadığını sadece ‘anamızın ak sütü gibi temiz, hakkımız olan örgütlenme hakkımızı’ istiyoruz diyen Büşra Akar Demir, “Kırk türlü dalavere ile 12 arkadaşımız, işinden, ekmeğinden edildi. Fabrikanın iflas hali tamamen yalandır. Asıl neden sendika üyeliğidir, örgütlenerek hakkımızı isteme nedenidir. Uğradığımız hukuksuzluğu, zulmü, sesimizi tüm şehirler, ilçeler, köyler duydu, ama en büyük makam, en büyük sorumlu, en duyarlı olması gereken duymadı sesimizi; duydu da duymazdan geldi” dedi. 
Eskişehir’i dünya kültür şehri, turizm şehri olarak ‘yaşanabilir şehirler’in gözdesi olarak dünyaya tanıtanlara soran atılan işçilerden olan Büşra Akar Demir şunları söyledi: 
“Kim çalıştı işin mutfağında? Kimler üretiyor güzellikleri? Soruyoruz: Kültür şehri, yüksek yüksek binalar mı, alışveriş merkezleri mi, tramvay mı; Porsuk mu, Vali Konağı mı, fabrikalar mı? İşçiler, esnaf, öğretmen, memur, gazeteci, öğrenci, doktor yani insan neresinde bu kültürün? İşten atılan biz işsizler, neredesindeyiz bu kültür  şehrinin ve ülkenin? Yarın yeni bir gün olsun. Herkes okulunda, tarlasında, bahçesinde, fabrikasında işinde olsun. İnsanlık da en tepede olsun.”
 

Editör: TE Bilişim