Türk Harb İŞ Sendikası Eskişehir Şubesi yönetim kurulu, Kayseri Şubesi’ne bağlı MSM Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 2. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde iki işçinin  işten atılmasına tepki gösterdi.

T.Hharb İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak, işverenin işten atma nedeni olarak Mesleki; yeterlilik belgelerinin üyeleri tarafından tek taraflı iptalini gösterdiğini vurgulayarak, “Mesleki Yeterlilik konusu ülkemizde yeni yeni yer yapmaya başlamış ve henüz olumlu olumsuz yönleri tam olarak tartışılarak tamamlamış bir konu değildir. Kayseri’de yaklaşık 10 yıldır görev yapan ve herhangi bir yüz kızartıcı suça karışmamış olan üyelerimizin işverence tek taraflı olarak kıdem tazminatları dahi verilmeden mesleki yeterlilik konusu gerekçe gösterilerek işten çıkarılmaları çalışma hayatına vurulan bir darbedir” dedi.

Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirme sürecine alınma çalışmalarını takiben Savunma Sanayi iş kolunda yaşanan bu gelişmelerin Milli Savunmada nereye varılmak istenen konusunda kafalarda ciddi soru işaretleri bıraktığını öne süren Hasan Atak şunları söyledi:

“Devlet büyüklerimiz tarafından sürekli ifade edildiği gibi Türkiye savunma sanayinde son yıllarda çok önemli atılımlar gerçekleştirmiştir. Savunma sanayinde ülkemiz artık milli gemisini, tankını, milli radarını, insansız hava araçlarını, silahını yapmakta ve uzaya uydusunu göndermektedir. Savunma sanayinde bu noktaya gelmemiz de en önemli katkı savunma sanayi şirketleri ve kamuda askeri işyerleri ve tersane çalışanlarına aittir.

Bu çalışmaları yapan işçi arkadaşlarımızın adeta bir hırsız gibi, bir vatan haini gibi tazminatsız bir şekilde işten çıkarılmaları Türk Harb Sanayii işçilerine yapılmış büyük haksızlık, büyük bir saldırıdır.

T.Harb İş Sendikası Eskişehir Şubesi olarak 2. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde gerçekleşen bu hukuksuzluğa da boyun eğmeyeceğiz.”

Editör: TE Bilişim