Türk İş Eskişehir İl Temsilcisi Orhan Demir bugün düzenlediği basın açıklaması ile TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba kanun teklifini eleştirdi.

İstihdam paketi adı altında kamuoyuna sunulan düzenlemenin uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketi olduğunu belirten Demir, “25 yaş ve altına istihdam kolaylığı sağlayacağı iddia edilen düzenleme aslında belirli süreli iş sözleşmelerinin yaygınlaşmasına, kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin temel istihdam güvencelerinin ve de çalışma barışının ortadan kalkmasına, sendikal yaşamın alt üst olmasına neden olacaktır. Böyle bir düzenlemeyi kabul etmeyeceklerini vurgulayan Türk İş Temsilcisi Demir, “Meclisten geçen sözüm ona istihdam paketi, işverenlere teşvik, muafiyet, af getirmektedir. İşçinin emeği sermayenin sömürüsüne bırakılmaktadır” diye konuştu.

Salgın koşullarının fırsata çevrilmeye çalışıldığına dikkat çeken Orhan Demir, “TBMM’deki söz konusu düzenleme işçiye ölümü gösterip, sıtmaya razı etme düzenlemesidir! İşçinin bu düzenlemeye vereceği yanıt nettir: Yapamayacaksınız, yaptırmayacağız!” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim