Büyük Birlik Partisi (BBP) Odunpazarı İlçe Başkanı Şaban Bozbal, ’12 Mart İstiklal Marşının Kabulü’ nedeniyle  yazılı basın açıklaması yaptı.

“Toplumların millet olabilmeleri, varlıklarını, tarihlerini ve tarihi şahsiyetlerini genç nesillere öğreterek, yeni gelen kuşakların milli şuurla yetişmelerini sağlamaktan geçer” diyen Bozbal şunları söyledi:

“Zincire vurularak esaret altına alınmak, son yurdundan sökülüp atılarak yok edilmek istenen bir milletin yeniden diriliş hareketidir İstiklal Marşımız. O karanlık günlerde Türk milletinin göstermiş olduğu üstün kahramanlık destanıdır.

 Vatan sevgisini, savaş yıllarında halkın sıkıntılarını ve bu sıkıntılara rağmen umudunu hiç kaybetmeden, büyük bir inanmışlık örneği göstererek, yurdun her köşesinde ayrı ayrı kahramanlık hikâyeleri yazan bir milletin ruh halini ve yaşanmışlıklarını en güzel şekilde anlatan, toplumun o günlerdeki psikolojisini günümüze kadar taşıyabilen, her daim başımızın dik alnımızın ak olduğunun ispatıdır.     

Milli duygularımızı yoğunlaştıran ve bizlerin kurtuluşun her anını içimizde hissetmemize vesile olan İstiklal Marş’ımızın, varlık mücadelesi veren bir milletin bağımsızlığına sözcülük ettiğini, Büyük Türk Milletinin ve Türk’ün son devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırışı, Devletimizin hangi şartlarda kurulduğunu ve bu gün ülkemizin bütünlüğüne kast eden oluşumların oyunlarını bozmaktaki en önemli motivasyon kaynaklarımızdan biri olduğunu, bizden sonraki nesillerimize benimsetmemiz gerekmektedir.

Günümüzde milli ve manevi değerlerimizi yıpratmak amacıyla yapılan girişimlere sıkça rastlamaktayız. Bu sebepten dolayı tarihimize her zamankinden daha sıkı sarılıp, geçmişte yaşanmış olayları daha iyi analiz edip anlamalıyız.

Büyük Birlik Partisi, geçmişinden aldığı güçle, bu gün ve bugünden sonrada, tarihin üzerine yüklemiş olduğu misyon doğrultusunda adımlar atmaya devam edecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Büyük Türk Milletinin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için üzerine düşen vazifeyi layıkıyla yerine getirecektir.

 Öncelikle İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve milletimizin bağımsızlığı için kanını bu vatanın toprağına döken aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Allah bu milleti bir daha İstiklal Marşı yazmak durumunda bırakmasın, milletimizin bağrında Akif’ler her daim var olsun.”

Editör: TE Bilişim