Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Haydar Urfalı, İstiklal Marşının kabulünün 97. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. “Büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un necip Türk milletine armağan ettiği İstiklal Marşımızın, TBMM’de kabulünün üzerinden 97 yıl geçmiştir” diyen Urfalı, “Kutsal vatan topraklarımıza emperyalistlerin çöreklendiği, boynuna esaret yaftası geçirilmek istendiği, haritalar üzerinde yapılan paylaşım planlarıyla el ovuşturulduğu o yıllarda İstiklal Marşımız Türk milletine, kahraman ordumuza çok büyük bir güç ve moral vermiştir” diye konuştu.

İstiklal Marşı’nın önemine vurgu yapan Urfalı, “İstiklal Marşımız; Vatan sevgisini hücrelerimize kadar hissettiğimiz, milli bilinci yükselten muazzam bir eserdir. Nesilden nesile aktarılan değerli bir mirastır; bağımsızlığa, zafere olan inancımızın sembolüdür. En donanımlı düşman ordularına karşı elinde süngüsü, yüreğinde imanı, aklında ise vatanı ve milleti ile başkaldıran ordumuza verilen cesaretin ve umudun adıdır” ifadelerini kullandı.

Urfalı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu ülkenin her karış toprağı değerlidir. Bayrağımız, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik, beraberliği, huzuru her şeyin çok üzerindedir. Bu topraklar için bir an bile düşünmeden canını veren şehitlerimiz bizlere eşi benzeri olmayan bir vatan bırakmıştır. Türk milleti mukadderatını ancak kendisinin belirleyebileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu mirasa sahip çıkmak ise her Türk vatandaşının asli görevidir. Bu minvalde İstiklal Marşımızın ifade ettiği ruhu ve değerleri, aziz şehitlerimizin hatıralarını hafızalarda hep taze tutmak, İstiklal Marşımızın anlamını özümsemek, İstiklal Marşını çocuklarımızın yüreğinde hissetmesini sağlamak önemlidir. Bilindiği gibi kahraman Türk ordusu Afrin’de vatanımızın bekası için mücadele etmektedir. Rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımızı sonsuza kadar dalgalandırmak, sınırlarımızı korumak, toprağımıza halel gelmemesi için göğsünü siper eden Mehmetçiğimize şükran borçluyuz. Dualarımız yiğit Mehmetçiklerimizedir. Bu vesileyle Afrin’de şehit olan askerlerimize de bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hangi şartlarda kurulduğunu, bu toprakların nasıl vatan yapıldığını, Türk milletinin yedi düvele karşı nasıl kıyama durduğunu, bağımsızlığımızın, kutsal bayrağımızın dalgalanmasının hayat memat meselesi olduğunu her vatan evladının çok daha iyi idrak etmesi gerekmektedir.  Bu çetin süreçte İstiklal Marşımız Türk milletinin kılavuzudur. Bu ülke neler gördü, ne badireler atlattı. Birlik içinde olduğumuz ve dimdik durduğumuz, müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Yeter ki, Türk milleti her daim uyanık olsun… Terör örgütlerine karşı mücadele en yüksek perdeden sürdürülmelidir. Bu mücadeleyi Türkiye Kamu-Sen olarak sonuna kadar, amasız, şüphesiz destekliyoruz. Ayrıca vatanımıza, bayrağımıza, İstiklal Marşımıza, dünle bugün arasında köprü görevi gören, tarihimizi yansıtan tüm değerlerimize sahip çıkmalıyız.”

Editör: TE Bilişim