Eskişehir-Bilecik Tabip Odası’nın 2 gün sürecek olan genel kurulu başladı.

Divan Başkanlığını Türkiye Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyesi Bülent Nazım Yılmaz’ın yaptığı genel kurulun açılış konuşması yapan Eskişehir Bilecik Tabip  Odası Başkanı Dr. Hamit Güçlüer, 15 yıllık AKP hükümetleri döneminde sağlıkta dönüşüm programı, neoliberal politikalar ve sağlık alanında giderek yaygınlaşan piyasacı yaklaşımları nedeniyle hastalar, hekimler ve diğer sağlık çalışanlarının büyük sorunlar yaşadığını söyledi.

Acillerin dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar yoğun olduğunu belirten Dr. Güçlüer, “Hekimlerdeki tükenmişlik hissi yaygınlaşmıştır. Kamuda performans, özelde ciro ve kar baskısı sağlık hizmetlerini şekillendirmektedir. Döner sermaye ile işletilen sağlık kurumları ve üniversite hastaneleri iflasın eşine gelmiştir. Yeterli personel, fiziksel ve teknolojk donanım altyapısı sağlanmadan tıp fakülteleri açılmaktadır” dedi.

Türkiye’nin en köklü üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa ve İstanbul Tıp Fakültelerini ve diğer üniversiteleri bölme girişimlerinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Güçlüer şunları söyledi:

“KHK’lerle sol, sosyalist, demokrat pek çok kamu emekçisi, hekim, akademisyen mesleklerinden ihraç edilmişlerdir. İyi hekimlik değerleri ve akademik ve mesleki bağımsızlık bu dönemde büyük baskı altına alınmıştır. Savaş bir halk sağlığı sorundun başlıklı basın açıklaması gerekçe gösterilerek TTB Merkez Konsey üyeleri keyfi olarak gözaltına alınmışlardır.

Bir çok yeni mezun hekim ve TUS’u kazanan asistan hekimler güvenlik soruşturmaları gerekçe gösterilerek hekimlik yapmaları engellenmektedir. Sağlık Bakanlığı’nın büyük umut bağladığı Kamu Hastane Birlikleri modeli 6 yılda iflas etti.

Hekimler mutsuz, umutsuz ve tükenmişlik için dedir. Onlarca meslektaşımızın hayatına da mal olan sağlık alanındaki şiddet artarak devam etmektedir. Sağlıkta şiddete yönelik önerdiğiz yasa tasarıları hala göz ardı edilmektedir. Birlik ve dayanışma içinde yürüteceğimiz ortak mücadelelerle bu yıkım süreçlerine karşı durmamız gerekiyor.”

29 Nisan 2018 Pazar günü yapılacak olan seçime Eskişehirli Çağdaş Hekimler adayı Dr. Akif Aladağ ve yönetim kurulu tek liste  olarak girmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim