İYİ Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İsmail Türk, “Baksan’ın yerinde dönüşümü ve yenilenmesi için atılan adımlar memnuniyet vericidir” dedi.

Türk, “Tepebaşı ilçemiz sınırları içerisinde bulunan, 1970’li yıllarda kuruluşu tamamlanan ve ilimiz sanayisinin gelişimine önemli katkılar sağlayan Baksan Küçük Sanayi Sitesi uzun süredir; çöküntü bölgesi haline gelmesi, tükenmiş altyapısı, sağlıksız işyerleri, verimsiz üretim, çevre, ses ve gürültü kirliliğiyle anılır hale gelmiştir. Kurulduğunda şehirden uzak bir bölge de olan site, şu anda Tepebaşı İlçemizin merkezinde yer almaktadır. Ancak, mevcut haliyle halkımıza, çalışanlara, müşterilerine ve taşınmaz sahiplerine fayda üretmekten uzaklaşmıştır. Konunun çözümü için Tepebaşı Belediye Başkanı Sayın Ahmet Ataç’ın girişimleri ve hak sahiplerinin katkıları ile hazırlanan yerinde dönüşüm, yenileme projesi memnuniyet yaratmıştır. Proje uygulamaya geçtiğinde, hak sahiplerinin mülkleri daha değerli hale gelecek ve dönüşüm için mülk sahiplerini teşvik edecektir. Proje hayata geçirildiğinde Tepebaşı İlçemiz kendine yakışır bir ticaret ve yaşam merkezine kavuşmuş olacaktır” diye konuştu.

KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR

Projeye katkı sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a, Baksan sanayi esnafına ve mülk sahiplerine İYİ Parti Tepebaşı ilçe başkanlığı olarak teşekkür ettiklerini ifade eden İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Türk, “Bu çalışmaların Tepebaşı’nın daha modern, ekonomik ve sosyal açıdan daha gelişmiş bir yapıya kavuşmasında öncü olmasını dileriz. Eskişehir, ticaret ve sosyal yaşamda olduğu gibi ne yazık ki sanayi de de tek merkezli olmanın yarattığı sorunları yaşamaktadır. Şehrimizin ticaret merkezi, sosyal ve kültürel yaşam alanı yayılamadığı, yeterince alternatif bölgeler oluşturulamadığı gibi aynı sorun Sanayimiz için de geçerlidir” dedi.

ŞEHRİN HEM DOĞUSU HEM BATISI GELİŞECEK

Şehrin doğu yönünde büyüyen organize sanayi. EMKO Mobilyacılar Sitesi, Teksan Sanayi Sitesi, Tornacılar ve oto tamirciler gibi kuruluşların şehrin tek yönünde kümelendiğini aktaran Türk, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu yapısal bozukluk, vatandaşlarımızın hizmetlere erişiminden çalışanların zaman kaybına, ulaşım maliyetlerinin artmasından çıldırtan trafik karmaşasına kadar bir çok sorunu da beraberinde getirmektedir. İstihdama ve kalkınmasına yönelik olarak şehrimizin batı yönünde Tepebaşı bölgesinde tarım alanlarının dışında küçük sanayi ve organize sanayi bölgesi kurulmasının, Tepebaşının ekonomik gelişimine katkı sağlayacağı gibi gelişmekte olan Eskişehir’in en büyük sorunu olan trafiğin rahatlamasına da önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Dengeli bir yapılanma ile ilimizin hem doğu hem batı yönünde sanayi kuruluşları olursa halkımızın hizmetlere erişimine ve ihtiyaçlarını daha kolay yollarla gidermesine de imkan sağlanacaktır, Tepebaşı bölgesinde yaşayan halkımız işine daha kolay gidebilecek, işlerini yaptırmak içinde uzun mesafeleri kat etmeyecek. Bu bağlamda ilgililerin bu yönde yapacağı çalışmaların destekçisi olacağımızı bildirir, yapılan ve yapılacak olan çalışmalar için teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.”

Editör: TE Bilişim