İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Ömer İbrahim Sayın, “Tren makinistlerinin AK Parti tarafından gasp edilen yıpranma zammını ağır, tehlikeli ve yıpratıcı işlerde çalışan demiryolculara tekrar vereceğiz” dedi.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Ömer İbrahim Sayın, TCDD personelinin fiili hizmet zammı hakkında bir açıklama yaptı. Eskişehir Tren Garı önünde gerçekleşen basın açıklamasına İYİ Parti il, ilçe başkanları, milletvekili adayları ve partililer katıldı. Tren makinistleri için uygulanan yıpranma zamlarının 2008 yılında kaldırıldığını aktaran Sayın, “Tren makinistlerinin 1949 yılından beri uygulanmakta olan yıpranma zamlarının 2008 yılında AK Parti tarafından gaspedildiğini ve bugüne kadar düzeltilmesi yönündeki tüm taleplere de kulakların tıkandığını biliyoruz. Makinist ve tren teşkil görevlileri başta yüksel gerilim olmak üzere uzun çalışma süreleri, toz, ısı farklılıkları, egzoz gazları, stres, çalışma ortamındaki fiziki koşullar gibi olumsuz etkilerden kaynaklanan meslek hastalıklarına maruz kalmakta.  Hal böyleyken makinist ve tren teşkil görevlileri başta olmak üzere ağır, tehlikeli ve yıpratıcı işlerde çalışan demiryolu personeline fiili hizmet  zammı  uygulanmaması eşitliğe aykırıdır” dedi.

İYİ Parti olarak bu soruna çözüm bulacaklarını aktaran Sayın, “Sorunun  5510 Sayılı Kanunun 40’ıncı  maddesinde yer aşan listeye ilave edilecek bir bent ile çözüme kavuşturulabileceğini, yine, makinistlerin 2008 yılından beri uğradıkları hak kayıplarının da  5510 Sayılı Kanuna eklenecek bir geçici madde ile tazmin  edilebileceğini biliyoruz. Bu konuda hazırladığımız kanun değişikliği metnimiz hazırdır. İYİ Parti bu konuda etkin ve  etkili çalışma yapacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim