Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zuhal Şen, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişi’nin yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. Şen, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının Atatürk Devrimlerinin en önemlilerinden biri olduğunu söyledi.

Ülkemizde kadın sorunlarının yalnız yasalarla çözülemeyeceğini söyleyen Şen, uygulama boyutunun önem kazandığının altını çizdi. Kadınların kendi hak ve özgürlükleri için verdiği savaşın, tüm yasa ve önlemlerden daha önemli olduğunu belirten Şen “ Bu mücadeleyi sürdüren kadınlarımız, kendine güvenen ve üreten bireyler olarak toplumsal yaşamı yönlendirmekte, kimi kararlarda belirleyici olmakta, çeşitli mesleklerde önemli görevler üstlenmekte, yurt içinde ve yurt dışında üstün başarılar kazanmaktadır.”dedi.

Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kadın dayanışmalarının artarak sürmesini temenni ettiklerini kaydeden Şen, sözlerine şöyle devam etti:

“Kadının sorunlarının çözümlenmesi, bilinçlendirilmesi ve kadın haklarının geliştirilmesi için bizlere destek veren gönüllü kuruluşlarımızın çalışmalarını mutlulukla izliyoruz. Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının 86. yıldönümünü kutluyor, esenlikler diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim