AÜHM-Esen Özay Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen “Kadın Edebiyatçılar Gözünden Hukuk ve Toplum” adlı sempozyum, 30 Mayıs Cuma günü Kongre Merkezi Kırmızı Salonda gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt davet için teşekkürlerini telgrafla iletti. Sempozyuma ayrıca Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Aydın da katıldı. Prof. Dr. Ufuk Aydın, “Fakültemizin genç öğretim üyeleri ve öğretim elemanlarının sunumlarını yapmasından mutluluk duyuyorum. Kendileri bugün çok önemli ve ilginç bir konu üzerinde duracaklar, hukuka ve topluma kadın edebiyatçılar gözünden bakacaklar. Dolayısıyla çok şey öğreneceğimizi düşünüyorum. Hepinize hoş geldiniz diyorum ve oturumların başarılı geçmesini diliyorum.” dedi.


Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Yeşildal başkanlığındaki ilk oturumda Hukuk Fakültesinden öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kıvılcım Turanlı Yücel ve öğretim elemanları Arş. Gör. Melike Belkıs Aydın ile Arş. Gör. Defne Topçu konuşmacı olarak yer aldı. Özellikle kadın ve kadının toplumdaki yeriyle ilgili bilgi ve görüşlerini aktaran konuşmacılar, kadının yazın hayatında yaşadığı baskı ve zorluklara da dikkat çekti.

Yrd. Doç. Dr. Kıvılcım Turanlı Yücel “Kendine Ait Bir Oda ve Meydandaki Çığlık: Dirmit’in Şiirleri” konusunu hakkında yaptı. Turanlı’nın ardından söz alan Arş. Gör. Melike Belkıs Aydın, Şebnem İşigüzel’in “Geri Kalan Yaşamımın Tüm Perşembeleri” adlı öyküsü üzerinden sunumunu gerçekleştirdi. Arş. Gör. Defne Topçu’nun “Feminist Bir Ütopya: Karanlığın Sol Eli” başlıklı sunumunun ardından konuşmacılar soruları yanıtladı.

Etkinliğin 2’nci oturumu ise İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysel Kayaoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Oturuma Osmangazi Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü öğretim elemanı ve Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü doktora öğrencisi Okt. Janset Koç, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi yüksek lisans öğrencisi Elif Baydar, Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Aslı Şimşek ve Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökçe Çataloluk katkı sağladı.

Editör: TE Bilişim