Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği il koordinasyon kurulu kadın komisyonu tarafından düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen çalıştay  başladı.

Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir şubesinin ev sahipliğini yaptığı kadın çalıştayın da sorun ve talepler hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Çalıştay hakkında İKK Kadın çalışma grubu adına bir açıklamada bulunan  Zeliha Aziret, İstanbul da gerçekleştirilen kadın kurultayında alınan kararlar hakkında bilgi vererek, “ Biz TMMOB’li kadınlar olarak, toplumsal muhalefet güçleriyle birlikte eşit, özgür, demokratik, halkının refahı, kardeşlik ve barış içinde yaşadığı, gericiliğin alt edildiği, bilim ve tekniğin aydınlatıcılığındaki yeni Türkiye mücadelesini kadın erke omuz,omuza  sürdürmeye kararlıyız” dedi.

İlk TMMOB Kadın Kurultayı 21-22 Kasım 2007 tarihinde İstanbul’da yapıldığını anımsatan Zeliha Aziret şunları söyledi:

“Sonuç bildirgesinde  özetle;

•Beşte birini oluşturan kadın üyelerin dayanışmasını, örgütlenmesini ve temsiliyetini daha güçlü hale getirmek,

•TMMOB ve bağlı odalarında kadın üyelerin çalışmalara nitelik ve nicelik olarak daha etkin katılabilmelerini sağlamak, mesleki ve sosyal açıdan kendilerini geliştirerek ifade edebilecekleri mekanizmaları yaratabilmek,

•Gerek örgütsel gerek toplumsal gelişmede potansiyel kadın enerjisini harekete geçirmek, yönetim kurullarında ve diğer kurullarda kadın temsiliyetini artırabilmek,

•Kadın komisyonlarının yaygınlaştırılmasında etkin olabilmek,

•Diğer kadın ve emek örgütleri, üniversiteler ve ayrımcılık karşıtı platformlarla iletişim ve dayanışma içinde olmak,

•Çalışma hayatı içinde kadın mühendis, mimar ve şehir plancısı meslektaşlarımızın karşılaştığı sorunları belirleyerek çözüm önerileri geliştirmek ve bu çözüm önerilerinin uygulanması için mücadele etmek “ olduğu  kararlaştırılmıştır.

Yaşamın tüm alanlarında, insanlık onuru ve değerleri bakımından olduğu kadar hak, fırsat ve sorumluluklar açısından da kadın-erkek arasındaki eşitliği savunan TMMOB, daima kamu yararından yana tavır almıştır,

TMMOB’li Kadınlar olarak; toplumsal muhalefet güçleriyle birlikte eşit, özgür, demokratik; halkının refah,  kardeşlik ve barış içinde yaşadığı; gericiliğin alt edildiği; bilim ve tekniğin aydınlatıcılığındaki yeni bir Türkiye mücadelesini kadın-erkek omuz omuza sürdürmeye kararlıyız.

İlk TMMOB  Kadın  Kurultayından bu yana toplam 4 adet TMMOB Kadın Kurultayı gerçekleştirilmiştir. 5. Kadın Kurultayı 25-26 Kasım 2017 tarihinde Ankara’da yapılacaktır.

5 nci Kadın Kurultayına ve ülkemizin geleceğine  katkı sunabilmek amacıyla bugün Eskişehir TMMOB 4. Yerel Kadın Çalıştayını gerçekleştiriyoruz. Çalıştay kapsamında;

•TMMOB’de Kadın Örgütlenmesi ,

•Eğitimde Cinsiyetçilik ,

•Çalışma Hayatında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri ve,

•OHAL Koşullarınının TMMOB Örgütlülüğüne ve MMŞP Kadınlarına Yansıması

Konularını tartışacağız.

TMMOB  Kadın Çalışma Grupları tarafından TMMOB örgütlülüğü içinde kadınların örgütlenme ve temsil güçlerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Bu aşamada; TMMOB kurullarında görev alan kadınların  oranı %25 ler seviyesindedir.

Gerek TMMOB içerisinde gerekse toplumsal hayatta kadınların ; yönetsel noktalarda yeterinde yer almaması ya da alamaması ; tüm ülke için kayıptır. Maalesef son yıllarda  kadın hakları kazanımları bakımından ülke olarak gerilere gitmekteyiz. Bunu önlemek amacıyla eskisinden daha çok çaba sarfetmeliyiz.

Biz TMMOB’li kadınlar olarak ;hayatın her alanında kadın erkek eşitliğine giden yolda yürümekten ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Kadın dayanışması ve örgütlülüğü ile bir araya gelerek, bedenimize, kimliğimize, mesleğimize ve emeğimize sahip çıkacağız.

Yaşasın örgütlü mücadelemiz!

Kadınlar örgütlü, TMMOB daha güçlü.”

                                                                                                                          

                               

--

Editör: TE Bilişim