25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslar arası Mücadele Günü nedeniyle Eskişehir Demokratik Kadın Platformu bir eylem düzenleyerek kadına yönelik şiddete olumsuz politikaları protesto ederek susmayacaklarını ve kadın iradesinin kazanacağını ifade ettiler.
Espark önünde biraraya gelen Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyeleri davul, tef, trampet, düdükleriyle ve attıkları sloganlarla “Ohal’de bu halde ” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Sloganlar eşliğinde davullarla çalarak Adalar’a yürüyen kadınlar  seslerini duyurdular.
Platform adına bir konuşma yapan Sevilay Derman 25 Kasım’ın 57. Yılını karşılarken son 57 yıllık tablonun kadınlar açısından esas olarak değişmediğini görmediklerini söyledi. Cinsel istismar önergenin kadınların tepkisi nedeniyle geri çektiklerini vurgulayan Sevilay Derman, “Kadınların örgütlü birleşik mücadelesi devam ettikçe tecavüzcülere, çocuk istismarcılarına, kadın katillerine geçit vermeyeceğiz. Çocuklarımızın tecavüzcüleriyle evlendirilecekleri bir geleceği tahayyül dahi etmeyinb. Bizim mücadelemiz var oldukça tecavüzcüleri aklayamayacaksınız” dedi.
Kadının yaşamının her alanına yayılan şiddeti toplumca normal karşılanır hale gelmesine izin vermeyeceklerini belirten Derman şunları söyledi:
“Ataerkil sistemin kadın iradesini kırmak için attığı adımları, sunduğu önergeleri birlekik kadın mücadele hattını güçlendirerek alanlarlarda, meydanlarda, sokaklarda teşhir edip tarihin tozlu raflarına gömeceğiz. Biz kazanacağız. Kadın iradesi kazanacak.”
 
 
Editör: TE Bilişim