TÜRKAV Eskişehir Şubesi Başkan Yardımcısı  Selcan Eğilmez    8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadınların şiddete, adaletsizliğe, eşitsizliğe ve ayrımcılığa karşı başlattıkları mücadele gününün adı olduğunun altını çizen Eğilmez, "Kadınlar insandır, bizler insanoğlu” diye gönlümüze dokunan Neşet Ertaş’a selam olsun.

  Kadın olmak, ne yazık ki her daim güçlüklere göğüs germek, acılara katlanmak ve gözyaşı içinde geleceğini aramak manasına gelmektedir. Bunun yanında, düşüncesizlerin, zalimliği meslek edinenlerin, elindeki gücü kullanma yeteneği olmayanların kahrını çekmek zorundadır. Bütün bunlara rağmen büyük bir özveri ile yaşamak ve güzel bir dünya kurmak için çaba harcamaktadır kadın. Annedir kadın. Milletlerin geleceğini şekillendirendir.

 Kadın kutsaldır bizim değerlerimizde. Kadın, erkeğin biricik yoldaşı ve çocuklarının anası olmak gibi önemli bir vazifeyle görevlendirilmiştir. Daha da önemlisi Türk Milletinin tek bereket kaynağıdır. Yaratılış destanında Ülgen’e yaratma emrini veren ve tekrar sulara geri dönen Tanrıça Ak Ana değil midir? Manas destanında, kadın evinin namusunun kurucusu değil midir? Sultan Alparslan’a" Babamızı gömdük ama davamızı gömmedik tuğları kaldır orduyu yürüt!"  diyen Selcen Hatun değil midir? Kadın bu kadar mukaddesken nasıl yok sayılabilir?"dedi.

KADINLARIMIZIN SESİ OLMAK BİZ EĞİTİM ÇALIŞANLARININ VAZİFESİDİR

 Kadınların insanlığın devamı için olmazsa olmaz olduğunu kaydeden Eğilmez şöyle konuştu, " En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramandır. Tam da bu yüzden toplumun her kesiminde şiddete maruz kalan, horlanan ve suiistimal edilen kadınlarımızın sesi olmak biz eğitim çalışanlarının vazifesidir. Kadına ikinci sınıf eğitim muamelesi yapılamaz. Kutsal kitabımızda insanoğlu ifadesi kadının ve erkeği bütün olarak kabul etmiş ve böyle anılmasını istemiştir.

Gazi Mustafa Kemal ne de güzel özetlemiş aslında meseleyi  “Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!"

Aziz şehitlerimizin muhterem annelerine en derin hürmetlerimi sunuyor, şiddet ve cinayete kurban giden tüm kardeşlerimi rahmetle anıyorum.  Her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Dünya Kadınlar Günü"müz kutlu olsun."

 

        

Editör: TE Bilişim