Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi ile birlikte kadınlara yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarını sürdürüyor.

Konu ile ilgili bilgi veren Kadın Meclisi Başkanı Sühendan Koparal farklı mahallelerden kadınların katılımıyla bilgilendirmeler yaptıklarını belirterek “Kadınının yaşamdaki sorunlarının çözümü için ihtiyacımız olan, her şeyden önce büyük bir 'zihniyet dönüşümü'. Bu dönüşüm; kadınlarımızın hayata pozitif etkilerini anlamaları ile başlıyor. Bu amaçla Kadın Meclisi olarak Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezimiz ile birlikte, kadınlara yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

Kadınlar için böylesine anlamlı ve önemli bir merkez kurduğu için Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve merkezdeki tüm çalışanlara teşekkür ettiğini ifade eden Koparal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu çalışmalar ile katılımcılar hem ihtiyaç duydukları konularda uzmanlar tarafından bilgilenme, sorularına cevap bulma imkânına kavuşuyor hem de benzer sorunlar yaşayan kadınlar olarak bir araya geliyor, yalnız olmadıklarını görüyor, birbirleriyle ve Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezimiz ile bağ kurarak güçleniyorlar. Kadın Meclisi olarak bizler şiddetin her türüne maruz kalan, hukuksal, ekonomik ve sosyal sorunlar yaşayan kadınların her zaman yanlarında olacağız."

Editör: TE Bilişim