Barış için Kadın Girişimi, Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, ‘Barış Böyle olmaz’ diyerek Kobene’li kadınlarla dayanışmak ve barışın sesini yükseltmek için bir araya geldi.

Adalar’da bir araya gelen Kadın Platformu adına konuşan Sinejan Kut, Kobane’nin yine saldırı altında bulunduğunu, çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini ve binlerce kişinin göç etmek zorunda kaldığını belirterek “Kadınlar yine savaşın ortasında, yine yollarda; bedenleri yine savaş alanına dönmüş durumda” dedi.

Kobane’li kadıların çağrılarını duyduklarını, IŞİD’in ve onu besleyen iktidarların zihniyetinin bedenlerine doğrudan bir tehdit olduğunun farkında olduklarını belirten Kut, kadınlar evlerini barklarını bırakıp sığınmaya zorlandıkça barış olamaz. Savaş sınırın güneyine kaydırmakla barış olmaz. IŞID, kadınları kaçırıyor, zorla evlendiriyor, cinsel köleliğe zorluyor. Buna göz yuman bir zihniyetle barış olamaz. Kadınların söz hakkının tanınmadığı bir siyasetle işbirliği yapılmasıyla barış olmaz. Silahların sınırdan kolayca geçmesine izin vererek barış olmaz. Tüm Orta Doğu’da kadınlar özgür olmadıkça barış olmaz” diye konuştu.

Bugün Kobane’de ve Türkiye sınırında acil bir durum yaşandığını vurgulayan Sinejan Kut şunları söyledi: “Biz kadınlar, bu sözümün sınırları aşmasını sağlamalı, orta Doğu kadınları arasında hepimizi tehdit eden bu erkek egemen zihniyete karşı güçlü bir dayanışma ağı oluşturmalıyız. Orta Doğu barışı için çalışmak, kendi yaşam hakkımız için mücadele etmek zorundayım. Bunun için Kobane’li kadınlarla dayanışmak ve barışın sesini yükseltmek için bir araya geliyor.”

 

 

Editör: TE Bilişim