Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Büyükşehir Kent Konseyi,Tepebaşı Sağlıklı Kentler,Odunpazarı Kent Konseyi, BARO Kadın Hakları Komisyonu, TMMOB Kadın Komisyonu’nun katılımıyla  25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı  Uluslararası Mücadele Günü’ ‘ne ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Eskişehir Kadın Dayanışma Platformu adına konuşan İzem Çeviker  Maraşlı, “Bugünün sembolü olan Mirabel kız kardeşlerin, devlet ve erkek şiddetine karşı mücadelelerinde Dominik Cumhuriyeti’nde askerler tarafından katledilerek ölümsüzleştirmelerinin üstünden tam 60 yıl geçti. 25 Kasım Mirabel kız kardeşlerin ‘Kelebekler’ lakabı ile özgürlüğe kanat çırpan duruşlarının etkisi ile cinsiyete dayalı ayrımcılığa artık yeter demenin günüdür” diye konuştu.

KADIN DAYANIŞMASINA ÇAĞRI GÜNÜ

Eskişehir Kadın Dayanışma Platformu için 25 Kasım’ın önemini vurgulayan Maraşlı, “Başta kadınlar olmak üzere tüm toplumu, bir kişi daha eksilmemek adına İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya, şiddetin her türlüsüne, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, tecavüze, tacize, ırkçılık ve ayrımcılığa karşı kadın dayanışmasına destek vermeye çağrı günüdür. Kadına yönelik şiddetin tamamen sonlanacağı güne kadar bu çağrının devam edeceğinin ilanıdır” dedi.

MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Eskişehir Kadın Dayanışma Platformu adına konuşan İzem Çeviker  Maraşlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Tüm kadınların haklarını savunmaktan, kadına yönelik şiddeti yok etme için mücadelemizi sürdürmekten geri kalmayacağız. Tüm yitirdiğimiz kız kardeşlerimizin hesabını sormaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim