Eskişehir Demokratik Kadın Platformu: “2021’in 8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’ne, mücadele birikimlerinin arttığı ve yaşamsal taleplerin yükseldiği bir süreçte giriyoruz.”

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu adına açıklama yapan Eğitim Sen Eskişehir Şube Kadın Sekreteri Özge Akgül Ayaz, “Bir yanımızda bir yıldır muzdarip olduğumuz Koronavirüs salgını, diğer yanımızda kadınların tüm hayatını saran şiddet sarmalı. Salgının derinleştirdiği ekonomik kriz de cabası. Kadınların payına düşense her zamanki gibi artan şiddet, baskı ve daha çok yoksulluk” diye konuştu.

Bu topraklarda artık her gün en az 3 kadının öldürüldüğünü ifade eden Ayaz, kadınların, haklarına ve hayatlarına dair sistemli tüm saldırılara direniş ve dayanışma ile cevap verdiklerini ifade etti. Ayaz, “Bizler; sokaklarında güvenle yürüdüğümüz özgür bir hayatı örgütlü mücadelemizle inşa edeceğiz! Kadına karşı şiddetin önlenmesi için acil eylem planı açıklanana kadar direneceğiz! Krizin ve pandeminin faturasının omuzlarımıza yüklenmesine izin vermeyeceğiz! Kazanılmış tek bir hakkımızdan dahi vazgeçmeyeceğiz! İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayılı yasanın etkin kullanılması için mücadele edeceğiz! Güvenceli iş ve güvenli çalışma hayatı mücadelemizden geri durmayacağız!” diye konuştu.

8 Mart’ta da Eskişehir Demokratik Kadın Platformu olarak “Aşağı Bakmıyoruz, Gözümüz Ay’da!” diyeceklerini aktaran Ayaz, “Haklarımız, hayatlarımız ve birbirimiz için Espark Avm’de buluşup Adalar Mevkiine yürüyeceğiz. Yoksulluğa, baskıya, şiddete, eşitsizliğe boyun eğmiyoruz, göğe bakıyoruz. Eskişehirli tüm kadınları da dayanışmanın bir parçası olmak için 8 Mart Pazartesi günü saat 18.30’da Espark Avm’de buluşmaya davet ediyoruz. Yaşasın Kadın Dayanışması! Yaşasın 8 Mart!

Editör: TE Bilişim