video haberin sonunda
HABER : GÜLÇİN ÖZDEN - HAMZA YAZGAN 
 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de 7’inci kattan düşen 4 yaşındaki Ecrin Esen’in yerel çakılmasını önleyerek hayatını kurtaran kahraman temizlik işçisi Şükrü Deniz, hastanede tedavi gören minik Ecrin’i ziyaret etti. 
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile birlikte Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ)) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören 4 yaşındaki Ecrin Esen’i ziyaret eden Şükrü Deniz, ziyaret çıkışı kendisini bekleyen basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mutluluğunu dile getiren Deniz, gurur duyduğunu söyledi. Şükrü Deniz, “Çok güzel bir şey, çok güzel bir duygu. O da benim evladım sayılır. Ziyaret sırasında konuşamadık, ağlıyordu ve huzursuzdu. Korktuğu için sarılamadım. Hediye bir bebek götürdüm. Kız çocukları bebeği sever. Çocuğum yaşında olduğu için ben ilk çocuğumu görmüş gibi oldum” dedi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Elif Doyuk Kartal, minik Ecrin’in bugün taburcu edilebileceğinin müjdesini verdi. Prof. Dr. Kartal, “Küçük misafirimiz Ecrin ile ilgili Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak iyi haberler vermeye devam ediyoruz. Ecrin ameliyat oldu, ameliyatı başarılı geçti. Daha sonraki süreçte yine ilk gelişen yakınmaları nedeniyle ilgili anabilim dalları gördü. Beyin cerrahisi bir problem olmadığını söyledi. Çocuk Sağlığı Hastalıkları bir problem olmadığını söyledi. Çocuk psikiyatristleri değerlendirecek. Sosyal hizmet uzmanlarından zaten bir değerlendirme yapıldı ve Ecrin’i taburcu olmaya hazırlıyoruz. Çocuk psikiyatristi değerlendirdiğinde onu iyileşme sürecini evinde tamamlamak üzere yolcu edeceğiz” diye konuştu.
Ecrin’in taburcu olduktan sonra kontrollerinin süreceğini kaydeden Prof. Dr. Kartal, “Bu Ecrin’le ile ilgili en güzel gelişmeler. Daha sonraki kontrollerini yine hastanemizde ortopedi kliniğinde yapılacak. ailesine ve sevenlerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Büyük ihtimalle bugün taburcu olacak. Psikiyatri konsültasyonu gerçekleştirirse evet ama belki yarına kalabilir” ifadelerini kullandı.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, Şükrü Deniz ile Ecrin’i buluşturmanın önemli olduğunu kaydetti. Kurt, sözlerine şöyle devam etti:
“Şükrü bey ile Ecrin’i buluşturmak önemli bir iş. Bugün eğer taburcu edilecekse evdeki diğer zorunlu giderlerini biz karşılarız. Odunpazarı Belediyesi olarak her türlü desteği yaparız. Yarın kreş açıyoruz ve Ecrin’in düşmesine sebep olan olaylardan birisi de kreş olmamasıydı. Bu eksikliği de tamamlıyoruz. Ecrin bundan sonra Odunpazarı Belediyesi’nin açacağı kreşte sürekli konuğumuz olabilir. O konuda da ben ailesine gerekli garantiyi veririm. Bizin şanslı bir kızımız, şanslı bir çocuğumuz. İnşallah sağlıklı bir şekilde yaşar. Odunpazarı Belediyesi olarak her türlü sosyal aktivitede yanımızda olmasını sağlamaya devam edeceğiz. Şükrü Deniz onun manevi babası oldu. Biz de Odunpazarı Belediyesi olarak böyle bir olaya vesile olduğu için ona teşekkür ediyoruz. Hem de şanslı çocuğun şanslı bir şekilde yaşamsına çaba göstermemiz gerektiğini düşünüyorum.”
Ecrin’in babası Hüsnü Esen ise, “Ona ne yapsam az, kızımı kurtardı. Bana ikinci kızımı tekrar vermiş oldu. Ecrin’in durumu iyi, bugün ya da yarın öğleden sonra taburcu olacak” şeklinde konuştu.
Esen ayrıca, Şükrü Deniz’in işinin iyi bir noktaya gelmesini istediğini söyledi. Esen’in bu isteğine yönelik Başkan Kurt, belediye bünyesinde taşeron işçi kalmayacağını dile getirdi. Şükrü Deniz’in bir ayrıcalık elde ettiğini ve şuanda iş güvencesinin garantisini belediye tarafından sağlandığını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim