Eskişehir Kahveciler Odası seçiminde oda binasının satışı tartışma konusu oldu.

Kahveciler Odası Başkanlık seçimi Esnaf Kefalet Düğün Salonu'nda yapıldı. Seçimde, Zeki Çoban başkanlığında satışı gerçekleşen oda binası tartışma konusu oldu. Konu hakkında  Kahveciler Odası Başkan Adayı İlyas Örüm söz alarak, “Kahveciler Odası’nın Orman Bölge Müdürlüğü karşısındaki binası şaibeli şekilde satılmıştır. Eskişehir 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Zeki Çoban bu satışta suçlu bulunmuş ve 10 ay hapis cezası almıştır. İhale çıkartılarak açık artırma yoluyla satışı yapılır. Zira burası kimsenin babasının malı değildir.  Oda binasının satışı için saz arkadaşları Emlakçılar Odası’ndan fiyat almıştır. Neden bu bina neden sessiz sedasız fiyatının altında satılmıştır.  Bina çok ucuza satıldı ve odamız zarara uğratıldı.   Zeki Çoban ve yönetiminden zararın karşılanmasını talep ediyorum” dedi.

190 BİN LİRA NE  OLDU?

Diğer aday Hasan Uslu ise, “145 bin liraya mevcut bina alındı. Kalan 190 bin liranın ne olduğunu ve gayrimenkullerimiz olan 3-4 binamız vardı. Bunlar satılıp parasının ne olduğunu merak ediyorum” diye konuştu.

BURADAN ÇIKMAK NASİP OLMASIN

Eleştirilere yanıt veren Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban, “Oda satışını arkadaşlarımız çaptırıyor. Biz odayı 20 bin mobilya desteğiyle 370 bin liraya sattık. Binayı satarken ticaret il müdürlüğüne ve bakanlığımıza yazı yazdık. İncelemelerde bulundular. Uygundur diye yazı verdiler bize. Yasal olarak elimizde belge var. Bina 3 katlı değildi. 2 katlıydı, 3. kat kaçaktı. Arsa payı üzerinden sattık o binayı. Paramız olsaydı binayı satardık. 145 bin liraya binayı satın aldık. Pazarlığımızda birlik başkanımız şahittir. Yönetim kurulumuzdaki bir arkadaşımız bizi mahkemeye verdi.  Mahkeme kararı kesinleşmedi. Bu konuda eğer bir kuruş gırtladığımdan geçtiyse buradan çıkmak nasip olmasın. Şimdi aldığımız bina 145 metrekaredir. Yeni binadır” şeklinde konuştu. Bina satışında bilirkişi oluşturulup oluşturulmaması oylandı. Bilirkişi oluşturulmaması 61  evet 43 hayır oyu ile kabul edildi.

TANSİYON YÜKSELDİ 

Dilek ve temenni kısmında söz alan Sebahattin Tetik’in, mevcut Başkan Zeki Çoban ve yönetimini hedef alan söylemleri salondaki tansiyonu yükseltti. Divan Başkanı Ekrem Birsen, Tetik’in konuşmasına müdahale etti.  Son olarak adaylar söz alarak oylama işlemine geçildi.

Editör: TE Bilişim