KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ayhan Gürler, krizin sebebinin kamu emekçileri olmadığını, aksine kamu emekçilerinin alacağı olduğunu belirtti.

Gündeme ilişkin açıklama yapan Gürler, “Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Yıllardır uygulanan ülkeyi enerjiden sanayiye tarımdan gıda ürünlerine kadar her alanda dışa bağımlı hale getiren yeni liberal politikalar sonucu yaşadığımız ekonomik kriz gittikçe derinleşmektedir. Tüm cüretli eksimler gibi kamu emekçileri de artan hayat pahalılığında gittikçe yoksullaşmaktadır. Toplamda 5 milyon kamu emekçisi ve emeklisi yandaş konfederasyon yönetimi ile hükümet arasında imzalanan, hiçbir zaman tutmayan enflasyon rakamlarının esas alındığı satış sözleşmelerinin bedelini ödemeye devam etmektedir” diye konuştu.

KAMU ÇALIŞANLARININ ALACAĞI VARDIR!

Gürler, “KESK olarak bir kez daha altını çiziyoruz. Yaşanan krizin sorumlusu ücretleri gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenecek gittikçe yoksullaştırılan, büyümeden pay verilmeyen, sendikal hakları teker teker yok edilen kamu emekçileri değildir. Dolayısıyla kamu emekçilerinin bu krizi yaratanlara borcu yoktur. Tam tersine yıllardır yaşadığı kayıplardan kaynaklı alacağı vardır” dedi.

Editör: TE Bilişim