Diyarbakır Lice İlçesi’ndeki 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nda gönderde  bulunan Türk Bayrağı’nın indirilmesine yönelik tepkiler Eskişehir’de sürdü.

Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliği’ne bağlı sendikalar ve üyeleri  Eskişehir Hamam yolu Caddesi Saatli Park’ta ‘Türk Bayrakları’ ile yapılan basın açıklamasına katıldı. Burada konuşan İl Temsilcisi İbrahim Dursun, bayrağın, bir milletin varlığının ve bağımsızlığının sembolü, tarihinin hatırası olduğunu, bayrağın değerinin yapıldığı kumaşla değil, dalgalanması için ödenen bedelle ölçüldüğünü söyledi.

‘Biz, bayrak denince Ulubatlı Hasan’ı biliriz; kınalı kuzularımızı biliriz” diyen Türk Kamu Sen İl Temsilcisi İbrahim Dursun, “AKP’nin iktidara geldiği dönemlerde dile getirdiği ‘sindire sindire’ kabul ettirme stratejisinin terör örgütüne karşı mağlubiyeti kabul ettirme aşamasıdır. Kutsal Türk bayrağını dahi seçim malzemesi yaparak milli değerlerimiz üzerinden siyasi rant elde etme peşinde koşan AKP iktidarı. Bugün bayrağımızın yerlere atılmasının tek müsebbibidir” dedi.

Devletin bayrağının; “azdırılan, semirtilen, şımartılan, sırtı sıvazlanan terörist çapulcuların ayaklanma provası ile vatanı korumakla görevli askeri birliğe girilerek indirilmiştir” diyen Dursun şunları söyledi:

“Teröristler askeri birliğimizden zafer işaretleri ile inlerine dönerken, milletimizin yüreğine kan damlamıştır. Gelinen durumun şerefi Başbakan’a, bakanlarına, hükümetin ve iktidar partisinin tüm yöneticilerine, Genel Kurmay Başkanı’na, açılım düzeni içinde yer alan başta malum sendikacılar ve onların üyeleri ile olan biteni görmezden gelip iktidara güç ve kuvvet sağlamaya devam eden halkımıza aittir.”

 

Editör: TE Bilişim