Haber: Erdoğan Ekiner

TMSF'in Entil Hapalki ve Tarkon adlı işyerlerine el koyması ve yıllar sonra işverene geri vermesi sürecinde, işlerine dönemeyen 500 işçiden,işyerinden ayrılmayan işçilerin tazminatlarını ve birikmiş ücretlerini almak için başlattıkları hak arama eylemleri kar altında ve soğuk havada sürüyor.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçilerin Entil önündeki direnişleri sırasında görüştüğümüz işçiler, tazminatlarını ve birikmiş ücret alacaklarının ödenmesini istediler. İşçiler, aradan geçen zaman içinde yabancı bir şirketin de aynı üretim alanında üretime başlaması ile işyerlerinin ekonomik açıdan zayıfladığını belirterek, "Tazminatlar çalışma sürelerine göre değişiyor. Bazı arkadaşlarımızın yüksek miktarlarda tazminat alacağı var. 4 aydır da ücretlerimizi alamıyoruz. Entil'de 60 arkadaş çalışmayı sürdürüyor, ama bize haklarımız ödenmiyor. Bugün de karda, soğukta buradayız, yarın ve sonraki günlerde de burada olacağız" dedi.

İşçiler dönüşümlü olarak fabrika ünündeki çadırda direniş nöbet tutmayı sürdürüyor.

Birleşik Metal_iş Şube Başkanı Ahmet Arı da direniş çadırında yaptığı açıklamada, "TMSF önü, engellenen Ankara yürüyüşü, işvererin evinin önü ve fabrika önünde ollmak üzere farklı eylemler, çabalar gösterdik. Hak arama direnişimiz 30 gündür sürüyor ve sürecek. Yağan kara ve soğuğa karşın, işçi arkadaşlar haklarını alıncaya dek Entil, Hapalki ve Tarkon işçisi direnmeye devam edecek. İşverene havaların soğuması sonuç açısından umutlandırmasın,. Biz kara, kışa karşın mücadelemize sirdürüceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim