Eskişehir 2 gündür yoğun kar yağışının etkisi altında, kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken vatandaşlar yağan kardan memnun.

Önceki gün başlayan kar yağışı ile kar kalınlığı bazı yerlerde yarım metreyi buldu, Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri fen işleri kar temizleme çalışmalarına başladı. Yolların yeterince ve hızlı temizlenmediğini ifade eden vatandaşlar ulaşımda sıkıntı yaşadı. Pek çok kişi arabasını kullanamazken, yola çıkan pek çok araç da yolda kaldı ya da kayma tehlikesi yaşadı. Özellikle otobüs ile ulaşımda sıkını yaşayan vatandaşlar, yarım saat, 45 dakika otobüs beklediklerini gelen otobüslerin dolu geldiğini söylediler. Bazı hatlarda sıkıntı yaşanmazken, özellikle Emek, Erenköy, Ihlamurkent, Gündoğdu, Vadişehir gibi mahallelerde otobüsle ulaşım zaman zaman çileye döndü. Tramvay hatlarında ise özellikle SSK - Otogar hattında tramvaya binmek isteyen vatandaşlar kalabalık nedeniyle sıkıntılı zamanlar yaşadı. Bazı vatandaşlar tramvaya binemezken binenler ise sıkışıklıktan yer bulamamaktan şikayet etti. Bu hatta çalışan tramvayların yetersiz olduğunu ifade eden vatandaşlar, sefer sayılarının sıklaştırılmasını istedi.

KAR YAĞIŞI SÜRECEK

Ancak yaşanan tüm sıkıntılara karşın Eskişehirli karın keyfini de çıkarmayı sürdürüyor. Uzun süredir bu kadar yoğun kar yağmaması da bu sevinci pekiştirdi. Sokaklara çıkarak kar topu oynayan vatandaşlar, evlerinin işyerlerinin önüne kardan adam yaptı. Geleneksel hale gelen kar topu savaşları dün gece de Espark’ın önünde başladı. Öte yandan; Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Düzce, Kütahya ve Eskişehir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklendiği ifade edildi. Açıklamada; başta ulaşım sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi. 

Editör: TE Bilişim