Gazeteciler cemiyetleri mütevelliler heyeti hafta sonu Çorum da toplandı. 1989 da ülkemizdeki 20 gazeteciler cemiyeti tarafından Nezih Demirkent öncülüğünde kurulan Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı olağan genel kurulunu Çorum’da yaptı.  Gazetecilik mesleğinin duayen isimlerinden rahmetli Nezih Demirkent’in 25 yıl önce kurduğu ve Türkiye’de bulunan bütün gazeteciler cemiyetlerinin kurucusu olduğu Basın Vakfı olağan genel kurulu Çorum’da yapıldı.
Dalgıçlar Otel de gerçekleştirilen genel kurulda divan başkanlığını Çorum Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Mehmet Yolyapar gerçekleştirdi.. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanvekili de olan Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca tarafından açılan genel kurulda yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporlarının yanı sıra bilanço ve tahmini bütçe de görüşüldü.
Yurdun çeşitli bölgesinden 12 gazeteciler cemiyetinin daha üyeliğe kabul edildiği genel kurulda, daha sonra organ seçimleri gerçekleştirildi.  

2016 Nisan ayına kadar görev yapacak olan Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Yılmaz KARACA(Eskişehir), İbrahim ERDOĞAN(ASGD-Bursa), Misket DİKMEN(İzmir), Halit YILMAZ(Kocaeli), Veli ALTINKAYA(Kayseri), Erdoğan KAHYA(Antalya), Kemal ÖZDİLEK(Tokat), Derya AKBIYIK(Zonguldak), Celil ACAR(Aksaray), Mehmet IŞIK(Mersin) ve Mehmet GÜLEY(Çorum)

Editör: TE Bilişim