Büyükşehir Belediye Meclisi üçüncü oturumunda AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan’ın   Karacan Otomotiv Petrol Ürünleri San. Tic. An. Şti.’ye ait olan konut alanı niteliğindeki arsayı "Akaryakıt ve servis istasyonu alanı" yaptırmak için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği dilekçeyi geri çekti. 
 Daha önce Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme gelen ve   tartışma konusu olan Karacan Şirketler grubunun Çamlıca mahallesindeki   talebi, verilen dilekçe ile geri çekildi. Mecliste yeniden gündeme gelen konu komisyonca uygun bulunarak iptal edildi.
Karacan Otomotiv Petrol Ürünleri San. Tic. An. Şti. tarafından konut alanı niteliğindeki arsayı "Akaryakıt ve servis istasyonu alanı" yaptırmak için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe vermişti. 17 Kasım 2017 tarihli meclis toplantısında yeniden gündeme gelen konu İmar ve Bayındırlık Komisyon raporu ile iptal edildiği açıklandı.
İmar ve Bayındırlık Komisyonuna talebin geri çekildiği şeklinde yeni bir dilekçe verilmesi ile birlikte komisyonda iptal talebi uygun görüldü. Komisyon raporunda şu bilgilere yer verildi:
“Eskişehir İli, Tepebaşı İlçesi, Çamlıca Mahallesi 3490 ada 1 parsel malikleri Karacan Otomotiv Petrol Ürünleri San. Tic. An. Şti. 19.07.2017 tarihli dilekçesi ile söz konusu parselde hazırlanan 1/5000’lik plan değişikliği talebinin meclisçe görüşülerek karara bağlanması talep edilmiştir. Talep edilen 1/5000’lik plan değişikliği ile 1/5000’lik nazım imar planı değişikliği ile konut alanına isabet eden 3490 ada 1 parsel akaryakıt ve servis istasyonu alarak planlanmıştır. Söz konusu 1/5000’lik nazım imar planı değişikliği komisyonumuzca ilk inceleme aşamasında iken talep sahibi Karacan Otomotiv Petrol Ürünleri San. Tic. An. Şti. tarafından verilen 12.11.2017 tarihli dilekçe ile dosyanın iadesi talep edilmiştir. 3490 ada 1 parsel maliki tarafından inceleme aşamasında olan 1/5000 ölçekli plan değişikliğinin iptali edilmesi doğrultusunda karar değişikliğinin gerek olmadığı komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür.”
Daha sonra oylanarak oy birliği ile meclisten geçen gündem maddesiyle Karacan Otomotiv Petrol Ürünleri San. Tic. An. Şti. talebini çekmiş oldu.

Editör: TE Bilişim