Odunpazarı Belediye Meclisi Aralık ayı meclis toplantilarinin ikinci oturumu Kazım Kurt başkanlığında gerçekleştirildi.

Karapınar gecekondu önleme bölgesi 2. etap 1/5000 ölçekli Nazım imar planı revizyonu ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonuna ilişkin imar komisyonu raporu mecliste görüşüldü. Konu meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. TOKİ tarafından Karapınar 2. etapta belediye tarafından hazırlanan planlar kabul edilerek Odunpazarı Belediyesine yetki verildi.
"TEK TEK ALNINDAN ÖPEREK TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Madde ile ilgili söz alan CHP'li meclis üyesi Mahmut Süzen, "Emeği geçenleri tek tek alnından öperek kutluyorum. MHP ve AK Parti grubuna teşekkür ediyorum. Bunun oy birliği ile geçmesinden çok memnuniyet duydum" dedi.
"BAŞKAN KURT, 'KARAPINAR'A TOKİ'Yİ SOKMAM' DEMİŞTİ"
İlgili maddeye ilişkin söz alan AK Partili meclis üyesi Adem Kara, şunları söyledi: 
"2009 yılında Burhan Sakallı döneminde burası 48 hektarlık alan gecekondu önleme projesi ilan edildi. Oradaki insanlarla uzlaşma esaslı kentsel dönüşüm başladı. Davul zurna ile vatandaş kendi evlerini kendi yıkmıştı. Kalan 52 hektarlık alan eklenerek 2012 yılında ilan edildi. Çalışmalar başladı. 2014 seçimi sonrası halkımızın tercihi ile Kazım Bey belediye başkanı seçildi. Herkesin yönetim şekli halka bakışı farklı, çalışma prensiplerini farklı olabilir. 2014'ten sonra sekteye uğradı. Karapınar TOKİ sokmamak gerekirse kepçenin önüne yatarım dedi. Karapınar bakışı belli oldu. Oradaki insanların daha kaliteli  yaşamasını istemedi. 
TOKİ işlerin daha hızlı yürümesi açısından başkan seçildikten 5-6 ay sonra ek protokol ile tüm yetkiyi protokol ile Odunpazarı belediye sonra devretti. İşler daha hızlı yürüsün diye yetki verildi. Ama Kazım beyin seçildikten iki buçuk sene sonra Karapınar aklına gelmiş.
Bu planların bir an önce gelmesi gerektiğini her mecliste dile getirdik. İpe un sermeyin yetki sizde planları yapın getirin dedim size. Kale almayıp ipe un sermeye devam ettiniz. Seçim öncesi  seçim  yatırımı olarak görüp getirdiniz meclise. Bu 52 hektar alanı 3 günde meclise getirip onaylatıyorsunuz. Şimdi bu kadar acele ediyorsunuz niye 4 yıldır bir çalışma yapıp meclise getirmediniz? Seçim öncesi diye şov için planları getirip 3 günde komisyona getiriyorsunuz. Seçim var seçimde şov yapacaksınız. Seçim var diye üç mahallenin oyları için bunu yapıyorsunuz. Samimi bulmuyorum. Bu plan çok önceden yapılmalıydı ve daha iyi bir plan olmalıydı. Yapılan plan çok doğru mu, yeterli mi tartışılır..."
CHP'li İbrahim Arslan, "Oy birliği ile geçti sen de imzalamışsın. O zaman oy çokluğu ile geçsin bu madde" diye tepki gösterdi. 
Kara'ya yanıt veren Süzen, "Bu kadar eleştirmeden sonra neden olumlu oy verdiniz? Acaba bu da seçime yönelik bir manevra mı" dedi.
Hayır demeye, reddetmeye cesaret edemiyorsunuz"
Tüm konuşmaların ardından  söz alan Odunpazarı Başkanı Kazım Kurt, şöyle konuştu: "2 saattir süren tartışmaları izledim. Bu plan çalışmasını gerçekleştiren arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Bu proje 2009'da başlamış, 2015'te bitmiş. 2. Etap 2012'de başlamış, 2 buçuk yıl iktidar partisinin belediye başkanı görev yapmış. TOKİ ile kardeşçe bu işi bitirmesi gerekirken yapamamış. 2014'te biz göreve geldik ve planları yaptık. Her seferinde ötelenmiş. Evet TOKİ'yi bu haliyle istemiyoruz. Bu TOKİ garibandan yana değil, milyon dolara villa yapan bir TOKİ. Ama bu planın yapılması lazım. O insanların taleplerini gördüğümüz için TOKİ'yi sıkıştırdık. Çok şey yaptık göreve geldigimizden beri. Protokolleri fesh etmeyi bile göze aldık. Bize sonunda 2018 Haziran'da yetki geldi. Hem muhtarlar hem mahalle meclisleri hem ilgili meslek odaları ile yapılan görüşmeler sonucu bu planı yaptık. Bu planı çok beğenmiş olmalısınız ki oy birliği ile geçiriyorsunuz. Hayır demeye, reddetmeye cesaret edemiyorsunuz. 
Gerekirse  bu evleri kendimiz yaparız. TOKİ'ye ihtiyacımız yok. Uzlaşmayı sağlarız gerekiyorsa bu işi kendimiz yaparız. Bu iş elbette siyasi iştir. Şu dakikadan itibaren tüm partiler dikkatli olsun. Atacaklar adım el yakar. İtiraz etmeden bu işi bitirip işimize bakalım."
İlgili madde oy birliği ile kabul edildi.
Editör: TE Bilişim