Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Muammer Karaman Esgazete’nin canlı yayın konuğu oldu. Esgazete muhabiri Tuğba Koçal’ın sorularını canlı yayında yanıtlayan Karaman, eğitimde yaşanan sorunlardan ve seçim sürecinden söz etti.

Kırsal ilçelerde delege seçimlerinin devam ettiğini söyleyen Karaman, “12 Ekim Cuma gününe kadar kırsaldaki ilçelerimizde delege seçimlerimizi tamamlamış olacağız. 14 Ekim itibariyle merkez ilçelerimizde de seçimlerimiz tamamlanacak. 18 Kasım’da da seçimlerimiz tamamlanmış olacak” dedi.

SEÇİM SÜRECİ ŞEFFAF ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Seçim sürecinin tüm şehrin önünde şeffaf bir şekilde gerçekleştiğinin altını çizen Kararman, şunları söyledi: “2 adaylı bir seçim var. Seçim sürecimiz şehrin gündemine de taşınıyor. Bu da bizi memnun ediyor. Bu olumlu havayı beslemek için bir sorumluluk taşıyarak, sorumlu sendikacılık örneği sergileyerek yolumuza devam ediyoruz. Seçim sonrasında da bu hava üyelerimizi mutlu etsin, eğitim çalışanlarımızın teveccühünü alsın, kamuoyunda da ‘sendika böyle olur işte. Adamlar bütün şehrin önünde göz önünde seçim yaptılar. Kapalı kapılar ardında bir iş yapmadılar. Bu süreçler şeffaf gerçekleşti. Delege adaylarına çikolatalar ikram edildi’ gibi söylemler olsun istiyoruz.”

ÖTEKİLEŞTİRMEDEN BÜTÜNLEŞTİREN BİR EKİP

Ekibinin herkesi kucaklayan bir liste olduğunu vurgulayan Karaman, “Şehrin tanınan bilinen, kimseyi ötekileştirmeyen, hayata farklı pencerelerden bakabilen, eğitim çalışanlarını memleketlerine, unvanlarına göre tasnif etmeyen, bölmeyen, ötekileştirmeden herkesi kucaklayan, bütünleyerek yol alabileceğimiz bir delege kadrosu ile eğitim çalışanlarımızın karşısına çıktık. Tercihlerimizde isabet kaydettiğimizi gördüğümüz ilgiden anlıyoruz. Önümüzdeki 4 yıl için daha güzel işlere imza atmayı planlıyoruz” diye konuştu.

SENDİKA BİNASI GENEL BAŞKANIN KATILIMI İLE AÇILACAK

Karaman ayrıca 11 Ekim Perşembe günü saat 18.00’de Adliyeciler Sokak No:4’te yeni sendika binalarının açılışını gerçekleştireceklerini söyledi. Açılışa Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da katılacak.

Editör: TE Bilişim