Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu çocukların masallarla ve oyunlarla büyümesi için hafta sonu atölyelerine devam ediyor. Bu hafta sonu ziyaretçilere Canı Sıkılan Ay Masalı anlatılırken, çocuklarKartlarımdaki Kocaman Dünya Atölyesi ile eğelenerek öğrenmeye devam etti.

2010 yılının en iyi kutu oyunu olarak tabir edilen Dixit kartlarla hafta sonu çocuklarla keyifli bir oyun oynandı. Bu oyunda her çocuğun elinde renkli, sanatsal, çocuk hikâyelerinden çıkma gibi görünebilen resimli kartlar bulunuyor. Bu kartların özellikle katılımcıları yaratıcı düşünmeye, hayal gücünü geliştirmeye sevk ediyor. Oyun, sırası gelen oyuncunun bir kartı seçip, bir kaç kelime ya da bir cümle ile bu kartı tasvir etmesi ile başlıyor. Sonra diğer oyuncular kendi ellerinden bu tasvire uyabilecek, bir kartı seçiyor ve ortaya kapalı bir şekilde koyuyor. Ardından ortadaki kartlar karıştırılıp açılıyor ve oyuncular hangi kartın asıl tasvir edilen kart olduğunu tahmin etmeye çalışıyorlar. Çocukların hayal güçlerini ve betimleme kabiliyetlerini geliştiren bu oyunda aynı zamanda çocuklar birbirleri ile iletişim kurarak birbirlerini daha dikkatli anlamaya çalışıyor.

Masal anlatımı seanslarında bu hafta ziyaretçilere anlatılan Canı Sıkılan Ay Masalı dinleyiciler tarafından çok beğenildi. Yaş sınırı olmayan masal anlatımı seanslarında büyük küçük demeden herkes, dikkatle masalı dinledi.

Bu hafta sonu gerçekleştirilen masal seanslarını ve atölye çalışmasını kaçıranlar ise 17-18 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan etkinliklere katılabilirler. Masal Şatosu’nda 17 Kasım Cumartesi günü 14.30/16.30 saatlerinde Bremen Mızıkacıları Masalı anlatımı ve 14.30’da Şatoda Müzik etkinliği gerçekleştirilecek. 18 Kasım Pazar günü ise Masal Yolu Atölyesi’ne 7-9 yaş aralığında ki çocuklar katılabilecek. Atölye çalışmalarının ücretsiz ve kontenjanlı olduğunu hatırlatan yetkililer, katılım ve bilgi almak için 0222 300 00 15-16 numaralı telefonlardan kendilerine ulaşılabileceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim